Expo World

Целият свят в едно изложение

Семо седмица за регистрация в конкурса „Дигитални новатори в образованието“

Конкурсът се организира от БАИТ

До 17.30 часа на 30.06.2020 г. ще се приемат формуляри за участие в конкурса, който се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

До момента подадените кандидатури за четирите категории на конкурса са 135.

Припомняме, че в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ могат да участват всички учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН.

Регистрацията става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване, достъпен на http://www.bait.bg

Към кандидатурите е необходимо да бъдат приложени линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители, подадени във Facebook, LinkedIn, учебни платформи или получени по имeйл; резултати от тестове, линкове към материали и видеоматериали.

 

Жури, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, ще отличи най-добрите кандидатури от 1-во до 3-то място в четирите категории. Планира се наградите да бъдат връчени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд, като датата ще бъде уточнена допълнително.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории ще бъдат наградени с парична награда от 1000 лв., осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, CENTIO #Cybersecurity, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, както и продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучер за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучер за курс „Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.

На класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени различни материални награди – настолен компютър Dell Vostro Desktop 3668 i5-7400, 4GB, 1TB SATA, Intel graphics, DVDRW, Ubuntu, 3Y NBD с монитор Dell 22 Monitor – P2219H – 4.6cm (21.5″), принтер HP LaserJet Pro M102a А4 от Контракс АД; 3D принтер Da Vinci и графичен таблет WACOM от Вали Компютърс ООД, продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, таблет VEXIA PORTABLET STRONGER CPU Intel Z8350, HD 10.1″ IPS, RAM 4GB, SSD 64GB, Windows 10, осигурен от Кейсием ЕООД, ваучери за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучери за курс  “Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.

 

 

 

Спонсори на конкурса:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Информационни партньори на конкурса:

 

 

За БАИТ – създадена през 1995 г., в нея пряко членуват 100 компании, за които работят над 16600 ИКТ специалисти и генерират 4 млрд. лв. годишен оборот.

Компаниите покриват целия ИКТ спектър – софтуер, хардуер, телекомуникации, системна интеграция, финтех и интернет на нещата.