Expo World

Целият свят в едно изложение

При спазване на изискванита на здравните власти: от 7 до 9 октомври ще се проведе БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА

Crowd management система управлява човекопотока в Интер Експо Център

От 7 до 9 октомври в Интер Експо Център ще се проведе международният бизнес форум БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА. С началото му се отбелязва своеобразния рестарт на българската изложбена индустрия за 2020г. „Всички необходими мерки, предвидени от властите в условията на ситуация с COVID-19, ще бъдат предприети“, коментират организаторите на изложението, посветено на медицинския, денталния и сектора на естетичната медицина.

Своето присъствие, във втория ден на изложението – 8 октомври , е потвърдил д-р Бойко Таков – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Предвижда се той да посети фирмени щандове и да се срещни с изложители. Официални покани за посещение са отправени към министъра на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов, министърът на икономиката – Лъчезар Борисов и към главния държавен здравен инспектор доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев.

Интересен факт е, че изложението се провежда без прекъсване от създаването си; вече 54 години. Интер Експо Център е проектиран за провеждането на специализирани изложения с всички условия и е мястото, което гарантира, че при създалите се условия могат да се проведат такива събития в сигурна и здравословна среда. Изложбеният център осигурява интелигентно управление на вентилационните системи в изложбените зали. Това гарантира добро проветряване на пространствата. Големият обем на въздуха в изложбените халета, високи над 10 м, е още една предпоставка за сигурна и безопасна среда във всеки един момент от провеждането на бизнес форумите.

Без чакане и опашки

Изложенията като БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА по своята същност значително се различават от масовите мероприятия (като например концертите), събиращи по едно и също време на едно и също място голям брой хора. За разлика от тях и предвид характера им, изложенията не събират общия брой посетители в един и същи времеви диапазон в едно общо пространство. Така напрактика се изключва възможността от струпвания на големи групи хора и съответно подсигурява свободното движение при спазване на всички, разписани от властите мерки.

„За да се избегне възможността за струпване и опашки на входовете на Интер Експо Център и за гарантиране на гладкото предвижване на посетителите, сме предвидили „умно въвеждане“ на входа на залите, което да контролира човекопотока”, коментират организаторите. За целта е разработена система на Crowd management, която осъществява  входно-изходния режим, чрез обозначаване на всички входове и изходи и указване на посока за движение на посетителите, както и чрез използването на технологиите за мениджмънт на достъп. При поектирането на площоразпределението е увеличен размерът на пътеките между щандовете за осигуряване на необходимата дистанция между участниците в изложбите.

Технологиите не спират да се развиват

Участниците от България и чужбина ще докажат, че медицинският, денталният и секторът на естетичната медицина са области на иновации. 3D – технологиите са от акцентите на БУЛМЕДИКА. Сред тях са комбинирани апарати за панорамни, цефалографски и 3D изследвания. Фокус на компаниите са и софтуерни продукти, преносими апарати, ехографи от последно поколение, рентгенова техника, дигитални и апарати за кръвно налягане,

 

телеметрични системи, изкуственият интелект в акушеро-гинекологията. Оптималната хигиена в здравния сектор е друг от водещите акценти в изложението.

На БУЛДЕНТАЛ откриваме новостите при денталните импланти и имплантни системи, практиките в зъболечението, зъботехниката, оралната хигиена и денталните материали. Съдейки от тендециите сектора, уредите са все по-мобилни. Безжични инструменти, нови сплави, оптични технологии, 3D принтери, скенери, микроскопи, дентални юнити и импланти от ново поколение, са само част от продуктите. И през тази година можем да посетим новата тематика ДЕРМА & ЕСТЕТИКА. Посветена на дерматологията и естетичната медицина, второто ѝ издание позволява среща с иновативна апаратура, дермо-козметични продукти за лице и тяло, дермални филъри, диагностични и терапевтични технологии и подходи.

Превенцията – акцент на съпътстващата програма

Навременното лечение е сред акцентите на съпътстващата програма. Темата е фокус на събитието „Не отлагай лечението си“, организирано от CREDOWEB, в партньорство с Български лекарски съюз, и Интер Експо Център. В специално обособената семинарна зала на 8-и октомври ще се съберат специалисти по Кардиология, Ендокринология, Гастроентерология, Дерматология, Урология, Пулмология, АГ и инвитро. Ще бъдат засегнати здравни проблеми и грижата за тях в условията на пандемия от коронавирус.

На дневен ред е и превенцията срещу диабета. Национално сдружение Диабет ще представи онлайн и офлайн програма с групи за взаимопомощ “Отслабвай смело”. За първи път у нас ще бъдат представени сензори за кръвна захар. Демонстрирани ще бъдат глюкомери с телемедицина. Професионалистите от Български червен кръст ще представят възможностите на автоматичните дефибрилатори. Към професионалистите е насочен интензивният курс по ендодонтско лечение в четири нива. На 8-и октомври присъстващите се потопятват в темата за нехирургичното лечение на коренови канали. Ще можем да присъстваме и на много фирмени презентации и демонстрации.

Въпреки усложнената обстановка вследствие на пандемията от Covid-19, БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА няма да наруши традицията на провеждането вече 54 години и отново ще отговори на нуждите на медицинския и денталния сектор в България и региона, предоставяйки възможност за обмяна на идеи, знания и опит.

Подробна информация за изложението ще откриете и на bulmedica.bg.