Expo World

Целият свят в едно изложение

Надеждна терапия и комфортен престой в хотел “Царска баня”

Иновативна апаратура в рехабилитационния център гарантира ефикасност при остри и хронични болки

Рехабилитационният център в хотел „Царска Баня“ разполага и с иновативния уред за провеждане на високоинтензивна магнитотерапия – BTL-6000 Super Inductive System. Технологията на апарата се базира на електромагнитно поле с висок интензитет, което повлиява благоприятно човешките тъкани. Терапевтичните ефекти, до които води лечението са: облекчаване на болката, заздравяване на фрактури, мускулна релаксация и стимулация, мобилизация.

Благодарение на иновативната терапия, гостите могат да лекуват, както остри, така и хронични болкови състояния на опорно-двигателния апарат и нервната система.

 

Shockwave e съвременен апарат за ударно вълнова терапия и е един от най- успешните за лечение на болката в опорно-двигателния апарат. Принципът на действие при лечение с ударни вълни се обяснява с предизвикването на микро – травми на третираното място, което образува локални псевдовъзпаления, които
повишават метаболитната активност, реабсорбцията на калцификатите в сухожилията и стимулира естествените оздравителни процеси в тъканите.

Апаратът генерира ударни вълни, които се разпръскват        радиално в тъканите. Те са механични, с висока честота и    пренасят голямо количество енергия. Достигат до голяма  дълбочинa и повлияват болката веднага. Методът може            успешно да се използва както за хронични травми, така и         за остри травматични процеси.

 

ВИСОКОИНТЕНЗИВЕН МАГНИТ Super Inductive System(SIS)                                             медицински уред за провеждане на високоинтензивна магнитотерапия. Технологията се базира на електромагнитно поле с висок интензитет, което влияе благоприятно върху човешките тъкани. Терапевтичните ефекти, до които води терапията, са облекчаване на болката, заздравяване на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация. Тъй като високоинтензивната магнитотерапия е насочена към повлияване на невромускулните тъкани, тя се използва за третиране както на остри, така и на хронични болки, засягащи опорно – двигателния апарат и нервната система.

При определена настройка на интензивността и честотата на електромагнитното поле, се предизвикват мускулни контракции, чието повторение води до освобождаване на контрактури. Подобно взаимодействие е приложимо, особено когато основна цел е мобилизацията на стави.
Благодарение на това, че стимулира кръвообращението и подобрява метаболизма на тъканите, високоинтензивната магнитотерапия може да ускори процеса на оздравяване на фрактурите още по време на мобилизация.                                  За да повиши тонуса за отслабени мускули, SIS предизвиква мускулни контракции, отключвайки активния потенциал на невромускулните тъкани.
Високоинтензивната магнитотерапия трайно премахва напрежението в мускулите и затова е приложима в лекуването на спастичност.