Expo World

Целият свят в едно изложение

За първи път у нас работеща майка с 4 деца влиза в политиката

Стоянка Мавродиева изпъква сред кандидат-депутатите с успешен бизнес

Тя е щастлива майка на 4 деца и успешна бизнесдама – напълно ново явление в българската политика. Стоянка Мавродиева е родена и израснала в центъра на Пловдив. Завършила с отличие Английската езикова гимназия в града и пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, специалност „Право“. Отлично владее английски и руски език.

         Работила е като адвокат и управляващ партньор в една от големите адвокатски кантори в Пловдив,  извършвала правно обслужване на общини от Пловдивска област. Специализирала е в областта на административното и търговското право.   Била е и главен юрист на община Стамболийски.

         През 2005 г. със съпруга й създават инвестиционна компания, която изкупува и обработва земеделска земя. Собственик е на 10 000 декара комасирана земеделска земя в Пловдивска област.

 

 

–  Г-жо Мавродиева, какво ви провокира  да се кандидатирате за народен представител?

– Като успял човек в бизнеса и с необходимия административен и управленски опит – знам как работят държавните институции. Знам как работи бизнесът. С моята експертиза и професионализъм мога да допринеса за намаляване на бюрократичните пречки пред бизнеса.

Моя лична кауза е приемането на законодателни мерки в защита на многодетните семейства, които липсват в България и са крайно необходими на фона на демографската ни криза.

 

– Кандидатирате се в 16 МИР – Пловдив град и в 17 МИР – Пловдив област под един и същи номер 113 в двете листи. Каква символика се крие зад този номер?

– Номер 113 е любимо число, което аз лично избрах. За мен това число символизира бунта и недоволството от системата. Затова аз призовавам всички многодетни семейства да гласуват с номер 24 в бюлетината и преференция 113 в цялата страна. Времето на фалшивите лозунги и празните обещания свърши. Влизам в политиката с бюлетина № 24 и преференция 113, защото всичко е лично.  Вярвам в победата в изборния ден!

Освен това преди 15 години със съпруга ми създадохме инвестиционна компания, която изкупува и обработва земеделска земя. Нашата компания към момента е собственик на 10 000 декара комасирана земеделска земя в Пловдивска област. В тази връзка съм запозната с проблемите на земеделските стопани и мога да бъда техния представител в парламента.

– Защо избрахте Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ?

– Не съм членувала в нито една партийна организация. Във връзка с настоящите избори получих покана от много политически партии, някои от които управляващи, но аз не ги приех. Не мога да подкрепя хора с фалшиви лозунги и празни обещания. Като представител на бизнеса мога да застана единствено зад човек на реалните действия. Подкрепям господин Марешки, който е доказан бизнесмен и осигурява хиляди работни места. В негово лице виждам съвременен патриот, който не един и два пъти е доказвал, че може да подобри живота на всеки един от нас. Ние сме хора на действието. Като земеделски стопанин осигурявам хляба на трапезата на всеки един от нас.

 

– Как смятате да балансирате между семейството и политиката?

Аз съм щастлива майка на четири деца – Венцислав (13 г.), Димитър (12 г.), Катарина (8 г.) и Стефана (2 г.). Със съпруга ми живеем в разбирателство и хармония вече 15 години. Възпитаваме децата си в трудолюбие, честност, уважение, отговорност и любов към родината. Венцислав и Димитър имат ясно изразени интереси в областта на математиката и природните науки. Учат в Математическа гимназия – гр. Пловдив. Катарина учи в едно от най-добрите училища в гр. Пловдив, известно със своите традиции и задружна атмосфера. Бебето Стефана е нашата радост и всички я обгрижваме с любов. При навлизането в попрището на политиката ще разчитам на своето семейство. Ние сме задружни и взаимно си помагаме. Искаме да покажем на всички българи, че децата са най-голямото ни богатство.

Патриция Кирилова                                                                                          

       Снимки Личен Архив