Expo World

Целият свят в едно изложение

Кошер 2021 – глобално събитие за хора, идеи и възможности от цял свят

Кошер 2021 поставя акцента върху свързаността и приноса към България, без значение къде по света се намираш

На 9-ти септември 2021 ще се проведе третото издание на Тук-Там Кошер. Очакваме ви в Интер Експо Център, град София, а за всички участници, които не могат да присъстват физически, част от вълнуващата програма ще е достъпна онлайн, благодарение на STREAMER.BG.

Желаещите да участват могат да се регистрират безплатно или да си вземат билет оттук: https://tuk-tam.bg/hive

Какво ви очаква на Кошер?

И тази година програмата е обещаваща – 9 интерактивни зони, които събират на едно място вдъхновяващи личности, идеи, иновативни бизнеси и компании.

Конгломерат – високотехнологичният интерактивен павилион, който гостува за първи път в София. Съоръжението ще предостави на всички участници на Кошер невероятно изживяване – виртуална изложба, кодирана в стените на павилиона с над 50 арт проекта.

Сцената на тазгодишния Кошер ще събере невероятни личности: от Силициевата долина през Австралия и чак до София.

Кристалина Георгиева (Изпълнителен Директор на МВФ), британският посланик – Роб Диксън, Богомил Балкански (партньор в Sequoia Capital), Райчо Райчев (създател на EnduroSat и предприемач в сферата на космическите технологии) и още много други доказали се професионалисти ще ни споделят техния безценен опит на сцената на Program Hive. От вдъхновяващите лекции участниците на Кошер ще могат да прескочат в света на иновациите. Дигитални близнаци и роботи, прототип на електромобил и летящ мотор – най-добрите тех продукти ще са на изложението в Hot Hive зоната. И това не е всичко – Q&A сесии със създателите на тези изобретения, както и с много други иновативни компании и бизнеси, са планирани в тази зона. Най-интересното нещо на Кошер са хората!

Buzz Hive е зоната за структуриран нетуъркинг – участниците ще могат да създадат лични и професионални контакти, да се запознаят с други професионалисти, както и да научат повече за различни браншове в България. Предвидени са и интересни дискусии за живота и реализацията след образование в чужбина, за възможностите за развитие на творческите среди в България, за търговските камари и бизнес асоциациите като свързващ елемент между пазари и други.

И тази година Кошер ще събере на едно място невероятни български и международни компании. Участниците ще могат да разберат повече за свободни позиции и кариерна реализация директно от техните представители.

Кошер разполага и с работилница за таланти. В тази зона ще се проведат интересни активности като лични консултации с HR консултанти, информация и насоки за кариерна реализация, както и работилници на полезни теми. И не на последно място работилниците за умения – там участниците ще могат да се включат във вълнуващи и интерактивни практически задачи и да се срещнат с опитни обучители. Ще бъде динамичен ден с наситена програма. Ще има обособено “coworking” място за хората, които се нуждаят от тихо пространство. Цялата информация за събитието и програмата е достъпна на официалната страница на Кошер.

Тук-Там е най-голямата глобална мрежа от българи, които остават свързани и ангажирани с България, независимо къде се намират. От 13 години правим България и общностите ѝ по света едно по-добро място, фокусирайки се върху образование, професионално развитие и изграждане на общности. Целта на Тук-Там е да обедини българите по света предоставяйки възможности да инвестират средства и време в каузи, в които вярват и да останат свързани помежду си чрез онлайн платформата www.tuk-tam.bg.

Благодарим на нашите партньори

Генерален спонсор Nexo е най-голямата регулирана финансова институция за дигитални активи в света. Мисията на компанията е да увеличи максимално стойността и ползите от криптовалутите чрез данъчно ефективните линии за бързи кредити Instant Crypto Credit Lines, високодоходните спестовни продукти Earn, Send & Pay функционалности и модерни трейдинг и извънборсови възможности, като в същото време осигурява най-високата застрахователна защита на активите и сигурност на военно ниво на своя Nexo Wallet. Nexo управлява $5+ милиарда активи за над 1 милион потребители в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $20 милиарда от своето основаване през 2018 г

Генерални HR партньори HRS Bulgaria е водещи агенция за подбор на персонал в България. Стартират бизнеса си през 2012, имайки за цел да реализират България като един от главните центрове за развитие на специалисти към разнообразни сектори в Европа.

nPloy е платформа, която прави намирането на работа лесно, бързо и интуитивно. Златен спонсор

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие.

За повече информация: www.us4bg.org. SMSBump – през 2017-та SMSBump виждат потенциала в това да превърнат SMS-а в канал с маркетингова цел, чрез който онлайн търговци да изпращат информация до своите клиенти за промоции, нови продукти, изоставени колички и други. Четири години по-късно, SMSBump е предпочитана платформа за изпращане на съобщения от онлайн магазини в редица държави по света, сред които САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и други. Тези успехи не остават незабелязани и през 2020 г. SMSBump се присъединява към американската Yotpo, а сделката е сред най-успешните за годината и вдъхновение за много други родни предприемачи.

Финансов партньор УниКредит Булбанк е част от групата на УниКредит и е лидер на българския пазар с 19.4% пазарен дял в България през 2020 година. Стратегията на УниКредит Булбанк е да бъде финансова институция, която е лесна за работа, отворена е за бизнес и подкрепя своите клиенти, реалната икономика, както и устойчиви екологични, социални и управленски инициативи.

Бизнес партньорите Pontica Solutions – Българска BPO и ITO компания, предлагаща услуги по консултиране, наемане и структуриране на многоезични екипи, както и разработване и поддръжка на софтуер. Днес в Pontica Solutions над 600 човека работят за световно известни брандове в сектора на високите технологии, електронните разплащания и видео игрите.

Payhawk Payhawk разработва финтех платформа и корпоративни карти в партньорство с Visa, които в комбинация улесняват управлението на бюджетите на компании по цял свят. Целта на екипа е да създаде една от най-големите компании от региона, която трайно да допринесе за развитието на предприемаческата екосистема в България.

Alorica отваря първата си европейска локация в България през 2018 година. През 2020 разширяват екипа си от 250 до 1 300 служители. През 2019 печелят наградата “BPO of the Year”.

Oрганизационен спонсор Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия цели България да бъде страна с високо качество на живот, основано на устойчиво социално-икономическо развитие в процеса на цялостното интегриране в Европейския съюз, обединяваща усилията на правителството и социалните партньори. Агенцията ИАМНСП подпомага малкия и среден бизнес, насърчава семейния бизнес и предприемаческия дух на България.

Ексклузивен спонсор на проекта Конгломерат Технологичен център Комерцбанк София е технологичното подразделение на водещата международна търговска банка Комерцбанк. Тя е втора по големина в Германия и предлага финансови услуги за малки, средни и корпоративни клиенти. През миналата година отбелязва своята 150-годишнина. Технологичният център в България отваря врати през юни 2020 г., като екипът вече наброява повече от 190 специалисти. Тяхната задача е разработването и управлението на приложенията, чрез които ще се обслужват 11 милиона частни клиенти и малки бизнеси, както и 30 000 групи от корпоративни клиента в Германия.

Домакин

Интер Експо и Конгресен Център e изложбеният център в София, символ на модерните и успешни бизнес практики. Компанията е специализирана в организирането на събития с различен обем и формат. Всяка година програмата включва около 40 международни изложения и над 300 събития, които се провеждат на територията на Интер Експо Център.

За повече информация
Лилия Мерджанова
Комуникации I lilia@tuk-tam.bg