Expo World

Целият свят в едно изложение

Първият напълно автоматизиран ресторант се открива във Виена

Ресторантът разполага и с автомати за закуски, като веган чипс и сладкиши, с които Виена е известна по цял свят

Ресторантът Foodie Fridge предлага 24 часа в денонощието биологични продукти от местни производители. Официалното му откриване на виенската улица Таборщрасе 15 е на 8 октомври. В ресторанта има единствено вендинг автомати, но въпреки липсата на сервитьори, контакт с клиентите ще има.

Висококачествени ястия могат да бъдат закупени в ресторанта по всяко време на денонощието. Вкусната храна тук е издигната в култ, а продуктите са биологично чисти и изключително местно производство.  Предлагаме храна за вкъщи, а рецептите са създадени в сътрудничество с най-добрите виенски ресторанти, разказва Александър Билаш, съсобственик и изпълнителен директор на компанията. След приготвяне храната се охлажда, опакова се в екоопаковки и се съхранява в хладилници. По този начин тя запазва вкуса си през следващите три до четири дни. Избраните рецепти идват предимно от тайландската, испанската, италианската и австрийската кухня. Ресторантът разполага и с автомати за закуски, като веган чипс и сладкиши, с които Виена е известна по цял свят. Там могат да се закупят и напитки, като повечето от тях също са биопродукти. Пълната гама на ресторанта включва около 300 продукта, включително сезонни оферти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Бугери за по едно евро със сигурност няма да се предлагат в този ресторант, но цените ще бъдат в рамките на разумното за Виена. Отделните ястия струват от 7 до 10 евро, а ако ястието съдържа риба или скариди, цената ще е малко по-висока. За да не се пренебрегва човешкия фактор и да не се губи общуването между хората, ресторантът редовно ще провежда дегустации на храни, където клиенти и собственици ще могат да се срещнат, да опитат новите предложения и да обменят мнения за менюто.

 

Снимки:

© Tabea Hepp