Expo World

Целият свят в едно изложение

DiVino.Taste 2021 доказа високата класа на българското вино

През 2022 DiVino.Taste отново ще се проведе през ноемвр

DiVino.Taste 2021 отпразнува своя 10-годишен юбилей с едно силно и успешно издание, въпреки всички трудности. На най-мащабния форум на българското вино участваха 64 български изби, които представиха около 450 от най-интересните и добри български вина. За трите дни, от 19 до 21 ноември, изложението-дегустация беше посетено от над 3500 любители на виното и професионалисти.

Освен ярко доказателство, че българското вино наистина е по-добро отвсякога, какъвто е слоганът на тазгодишното събитие, трите дни на DiVino.Taste 2021 показаха и друго: никога досега винарите в България не са били толкова добре подготвени, вдъхновени и амбицирани да създават интересни и разнообразни вина от световна класа; никога досега мястото, откъдето произхожда виното, не е намирало толкова ярък израз в бутилката… И още нещо много съществено: винопроизводителите в България са общност – имат нужда да обменят мнения, идеи и вино, да „сверяват часовници“ помежду си, да търсят заедно общите си интереси.

Въпреки цялата непредвидимост в трудната пандемична обстановка и именно благодарение на позитивния заряд на винарите и качеството на техните вина, DiVino.Taste 2021 премина като истински винен празник. Голямото изложение се проведе при стриктно спазване на VTR протокола за ковид – всеки един от присъстващите в зала 4 на Интер Експо Център София беше проверен и всеки беше или ваксиниран, или тестван, или преболедувал. Това изискване, гарантиращо безопасността на хората на изложението, по никакъв начин не попречи най-големият форум на българското вино да бъде едно ценно и щастливо събитие, каквото е всяко издание вече цяло десетилетие.

През 2022 DiVino.Taste отново ще се проведе през ноември, надяваме се при по-благоприятна и сигурна обстановка!