Expo World

Целият свят в едно изложение

Екотес се превърна в лидер на българския пазар

Фирмата изнася и за европейския пазар

Екотекс ООД (Ekotex)  е българска компания, производител на матраци и домашен текстил. От създаването си през 2015-та година, фирмата бележи изключително бърз растеж. В момента Екотекс разполага с производствена база с площ 4000 кв/м, оборудвана с най-новите тенденции в текстилната промишленост.

Благодарения на бързите темпове на развитие, през последните години Екотекс  се превърна в лидер на Българския пазар. Голяма част от износа на компанията е насочен към Румънския пазар, а в последно време заема и все по-утвърдени позиции на Европейските пазари. Следващи цели в разрастването на Екотекс са стабилизиране на износа към Западна Европа и утвърждаване на дълготрайни  бизнес отношения с европейски партньори.

 

Основен крайъгълен камък, около който се гради развитието на компанията през всичките години от съществуването и, е безкомпромисно качество и индивидуално отношение към всеки клиент, независимо дали той е бизнес или краен. Екотекс  използва суровини с гарантиран произход, сертифицирани по европейската система за контрол на качеството.

Фирмата има отделна Еко линия отличаваща се, изключително с естествени материали, като мериносова вълна, органичен  лен, конопен текстил и натурален памук.

 

Екотекс ООД отдава специално отношение към опазването на околната среда, както  подсказва и самото и име.  Екотекс свежда до минимум отпадъчните материали в следствие на производството. 90% то неизползваните материали биват рециклирани и превръщани в готови продукти или суровини за пълнеж и т.н. По този начин компанията изключително успешно прилага модела Reduce Reuse Recycle.

Компанията е сертифицирана по Европейските стандарти ISO9001 и ISO14001 за безопасно за околната среда производство

Какво може да намерите във фирмения магазин на Ekotex.bg?

Въпреки, че е производител Екотекс-1 успешно развива и линия насочена към крайния потребител, под името Sleepmode.

В секцията на фирмения онлайн магазин на Екотекс ще откриете голямо разнообразие от матраци и топ матраци предлагани във всички размери, както и възможност за изработка на нестандартни такива. И още спално бельо, завивики, възглавници и други аксесоари за вашата спалня.

Екотекс-1 предлага изключително практични решение за всеки бизнес.

Фирмата изработва текстилни изделия за фитнес и СПА центрове, за хотели и ресторанти, по поръчка на клиента – хавлиени кърпи, халати, шалчета, протектори, пантофи; седалки и облегалки от водонепромокаеми дамаски, покривки, памучни кърпи, пердета и завеси.

 

Продуктите  са подходящи за всякакъв тип здравни центрове – болници, санаториуми, хосписи и др. Можем да посрещнем нуждите ви за матраци, спално бельо, протектори за болници.

Модерните производствени технологии са способни да покрият най-високите изисквания и стандарти в производството на текстилно обзавеждане за болнични и други социални заведения

Екотекс предлага всички необходими материали за ресторантьорите – покривки, карета, салфетки, градинска мебел и пр.

Текстилно обзавеждане за вашия ресторант, което ще остави чувство за изискан вкус и качество в гостите ви.

Екотекс 1  познава добре нуждите на хотелиерския бизнес и необходимостта от качествени матраци, спални комплекти, възглавници, легла и основи. Използваме качествени материали, които ще осигурят висок комфорт на вашите гости.

Изберете модерно и стилно решение за спалното обзавеждане на вашия хотел с продуктите на Екотекс.

Екотекс  има голям опит  в изработването на продуктови линии за спалнята, според нуждите и изискванията на магазинните мрежи, както и персонализирани артикули и изработка на модели специално за вашия бранд , изработени с вашето фирмено лого.

Фирмата разполага със собствена , добре оборудвана производствена база, която може да посрещне  заявка за големи количества.