Expo World

Целият свят в едно изложение

Великденско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

Участие ще вземат 60 изложители, занимаващи се с минерали и скъпоценни  камъни от цяла България

На 15, 16 и 17 април в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Великденско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили.

Участие ще вземат 60 изложители, занимаващи се с минерали и скъпоценни  камъни от цяла България. Очакват се участници от Армения и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали и фосили, творци със свои авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали – образци с изключителна класа от цял свят,  от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

Изложението  ще се проведе на първия и втория етаж в експозиционната зала на музея.

Специално за изложението е подготвена временна изложба от ахати от района на източните Родопи. Това е малка част от сбирката на дългогодишен колекционер, притежаващ над 3000 минерални образеца от България. Всеки един екземпляр от представените в изложбата е с неповторим, поразителен рисунък.

Работното време на музея по време на изложението ще е от 10 до 19 часа.

Входът е с билети от 2 лева.