Expo World

Целият свят в едно изложение

Природните продукти разкриват потенциала си на Green Line

Нов изложбен формат ни среща с терапевтичните възможности на ароматните и лечебните растения

Назад към природата. Изразът никога не е бил по-актуален. Все повече хора и производства обръщат поглед към природата и позабравените селски райони. Връщането към корените осезаемо увеличава интереса към естествените хранителни, козметични и терапевтични продукти. Логично изниква въпросът: „Как да открием тези продукти?“ Изграждането на мост между производители, търговци, дистрибутори и клиенти е каузата на последния изложбен проект на Интер Експо Център. Името му е Green Line, а стартът е в сряда, 18 май.

Участниците в Green Line ще ни запознаят с ароматните и лечебните растения, терапевтичната стойност, приложението им в козметиката и медицината. Съвсем логично форматът е част от българското международно изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА, което от 18 до 20 май за 56-и път събира медицинския, денталния и дерматологичния сектори.

Създаването на формат като Green Line е отдавна очаквано от сектора събитие. От една страна България е известна като голям производител на качествени етерични масла и билки. От друга страна, чрез събитието обществеността ще придобие представа за възможностите на природните продукти за индустрията и бита. „Чрез Green Line продуктите на изложителите ще бъдат представени пред таргетирана българска и чуждестранна аудитория“, коментират организаторите. И допълват, че чрез форума страната ни може да затвърди мястото си на световната карта в сектора. Сред предимствата е потенциалът на Green Line да превърне България в регионален хъб на производството на натурални продукти, влагани в много индустрии. Безспорно, първото издание ще подложи на дискусия секторното развитие, проблемите и перспективите.

Какво ще открием?

Познати ли са ви натуралните оцветители и консерванти? А растителните протеини от различни храни? Всъщност, природата може да даде много на съвременното човечество. Затова не е изненадващо, че на Green Line ще има много предложения.

Към момента участниците са заявили, че ще представят продукти от сферите на етеричните и базови масла, флорални води, харнителни добавки, козметични съставки, натурални оцветители, консерванти, пигменти, твърди и течни бази на козметиката, кокосови и какаови продукти, растителни протеини, билки, гъби на прах, водорасли, супер семена, ядки и др.

Визията на организаторите е Green Line да се превърне в мащабен форум. Още на първото издание ще получим детайлна информация за ползите и възможната употреба на природните продукти в различните индустрии. В първия ден, 18 май, от Дорияна Чакърова ще разберем за приложенията на конопеното масло в стоматологията. В следващите дни съпътстващата програма ще застъпи темите канабидола и конопа в полза а здравето, съответно от Борис Бонкин и Дорияна Чакърова. Разбира се, посетителите ще получат ценна информация за качествата и употребата на различните етерични масла, растителни протеини и суперхрани.

 

Първоначалната заявка на Green Line в Интер Експо Център е за обещаващо събитие с голям потенциал, който сферата на натуралните и естествени продукти очаква от дълго време. Затова с любопитство ще проследим първото му издание – от 18 до 20 май и с интерес ще се запознаем с натуралните продукти, които ще ни бъдат представени.