Expo World

Целият свят в едно изложение

Рекорден брой издатели и творби на пролетния базар на книгата

Грандиозното събитие се открива на 30 май и ще продължи седмица

ГРАМОТНОСТТА е тема на XV-то издание на Пролетния базар на книгата, като в него тази година ще вземат участие рекорден брой издатели от цялата страна, за да  представят рекорден брой книги от всички жанрове. Редки и за първи път издадени у нас творби ще можете да откриете сред над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства от цялата страна, разположени в над 60 шатри на повече от 1500 кв. м. изложбена площ.

Официалното откриване на най-голямото у нас книжно изложение ще бъде в парка пред Националния дворец на културата (НДК) в 11:00 часа на 30 май (понеделник) и до 5 юни (неделя) ще станем свидетели на богата съпътстваща културна програма с над 100 събития – премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и др.

В рамките на Пролетния базар на книгата ще се проведе и V-тия Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи.

Денят на детето – 1 юни ще бъде специалният акцент тази седмица и ще се превърне в истински празник за малчуганите от всички възрасти, които ще могат да се потопят в приказния и богато илюстриран литературен свят на най-новите детски книжки.

Пролетният базар на книгата се организира от Асоциация „Българска книга“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г. Тази година се провежда под патронажа на министъра на културата.