Инцидентът е станал, докато пострадалата си правела селфи с животното

Леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна, съобщават от институцията. Инцидентът е станал в неделя вечерта.

По време на рутинен обход, пазачът забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда. Пострадалата искала да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищника

На 17.09.23г. около 18:00 часа, по време на рутинен обход, пазачът на Зоопарк Варна забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на Леопарда с цел, да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници. Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда. Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.
Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено.
Молим Ви да спазвате нашите правила при посещение на зоопарка, за да бъде вашето преживяване приятно, а ние – спокойни!
От екипа на зоопарка