Expo World

Целият свят в едно изложение

Банкови, инвестиционни и финансови експерти ще представят добри практики на EXPO MOITEPARI 2023

Семинарната програма ще бъде подкрепена с индивидуални презентации, дискусионни панели и рекламни щандове Водещи банкови, инвестиционни и финансови експерти ще представят добри практики за справяне в настоящата икономическа обстановка в страната и света по време на седмото издание на EXPO […]

LOGO

Семинарната програма ще бъде подкрепена с индивидуални презентации, дискусионни панели и рекламни щандове

Водещи банкови, инвестиционни и финансови експерти ще представят добри практики за справяне в настоящата икономическа обстановка в страната и света по време на седмото издание на EXPO MOITEPARI 2023.

Форумът ще се проведе на 2 и 3 ноември в Интер Експо Център и ще премине под наслов „Бъдещето на финансите и изкуствения интелект“. Семинарната програма ще бъде подкрепена с индивидуални презентации, дискусионни панели и рекламни щандове на партньори.

Събитието ще бъде открито от Деян Василев, основател и изпълнителен директор на MoitePari.bg. А встъпителни думи, в първия ден на събитието, който е посветен на инвестициите, ще каже доц. д-р Маню Моравенов, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Българска фондова борса.

Новост тази година в конференцията е откриващия панел, озаглавен „Гласът на лидерите – Глобални тенденции и предизвикателства“, в който посетителите ще имат уникална възможност да чуят мнението и визията на изпълнителни директори от водещи финансови институции в България. Те ще споделят своите виждания за бъдещите предизвикателства и възможности пред финансовите пазари и банковия сектор. В панела участие ще вземат Татяна Иванова, Изпълнителен директор “Дигитализация, данни и операции” на ОББ, Светослав Миланов,  Изпълнителен директор на “Инвестбанк” АД, Борислав Генов,  Главен директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, Камен Колчев, Председател на СД на „ЕЛАНА Финансов Холдинг“

По време на панелите, включени в програмата на EXPO MOITEPARI,  ще се обсъдят ключови теми, свързани с финансите.

В първия панел „SMART инвестиции и инвестиране“ ще бъдат разгледани най-добрите практики при избора на инвестиционни инструменти, структурирането на портфейла, стратегиите за постигане на финансови цели и интелигентните решения в инвестициите. В него участие ще вземат експерти от ЕЛАНА Холдинг, Еврофинанс и др.

Не може да бъде пропусната темата за „AI – бъдещето на финансите и изкуствения интелект“. Ще разгледаме влиянието на изкуствения интелект върху банките и финансовите институции, както и начините, по които AI може да подобри персонализирането на услугите за потребителите. Ще зададем въпросът към нашите гости къде в инвестиционния цикъл могат да се включат компании, които разработват или поддържат AI.

Седмото издание на форума тази година ще предложи още една нова тема, с която ще приключи първия ден – „Застраховане“. Ще се подчертае важността на предварителната подготовка и стратегическото мислене в областта на застраховането и личното финансово планиране. В рамките на тази тема ще бъдат предложени възможни решения за това, как човек може да се справи и да бъде подготвен за непредвидени събития.

Вторият ден на събитието ще бъде открит с представяне на резултатите от вече станата традиция, специално проучване на портала MoitePari.bg. Резултати от проучването ще бъдат представени от Десислава Николова, старши финансов анализатор в MoitePari.bg. Анализът и данните ще очертаят пътя на финансовите настроения сред участниците в проучванто, като ще разкрият очакванията на потребителите по отношение на растящата инфлация, инвестициите, кредитите и лихвените нива. Също така, ще се разгледа как потребителите виждат взаимодействието между изкуствения интелект и финансите.

Във втория ден акцент ще бъде поставен на „Недвижимите имоти като инвестиция“. Експертите ще споделят своето виждане за избора на имоти и предимствата, и предизвикателствата, свързани с инвестирането в недвижими имоти.

Няма да бъде подмината и превърналата се в любима тема на посетителите от миналогодишното издание на EXPO MOITEPARI 2022 – Зелена енергия от възобновяеми източници за собствени нужди или за бизнеса. Ще бъдат разгледани актуалните тенденции и иновации в сектора, и предимствата на използването на възобновяеми енергийни ресурси за снабдяване на електроенергия. Какво е въглеродния отпечатък и как да намалим разходите си в дългосрочен план? Възвръщаемост на инвестицията.

EXPO MOITEPARI 2023 ще бъде проведено изцяло офлайн и е напълно безплатно за всички желаещи. Регистрацията е отворена и може да бъде извършена на страницата на форума: https://bit.ly/EXPOMOITEPARI

 

За MoitePari.bg

Интернет порталът MoitePari.bg вече повече от 15 години помага на потребителите да взимат информирани финансови решения за личните си финанси. Уникалното на сайта е, че събира на едно място най-актуалните условия за над 1000 банкови продукти, в това число ипотечни и потребителски кредити, кредитни и дебитни карти, депозити и разплащателни сметки, взаимни и пенсионни фондове и други. Порталът позволява на потребителите да търсят тези продукти по свои индивидуални параметри и да ги сравняват обективно. Така, посетителите могат да направят обективен избор и да спестят пари и време при използването на даден финансов продукт.

На MoitePari.bg могат също да бъдат открити и полезни финансови съвети, трупани през годините от финансовите им експерти, както и анализи на актуални финансови събития и банкови продукти.