Expo World

Целият свят в едно изложение

Виена използва коне за транспорт на отсечени дървета

Във виенския район Лизинг, където се намира паркът Маурервалд, коне от породата Норикер отново са излезли на работа.   През последните седмици в парка Маурервалд в югозападната част на Виена бе направена санитарна сеч, но тежкотоварни машини там не влязоха. […]

Във виенския район Лизинг, където се намира паркът Маурервалд, коне от породата Норикер отново са излезли на работа.

 

През последните седмици в парка Маурервалд в югозападната част на Виена бе направена санитарна сеч, но тежкотоварни машини там не влязоха. Вместо тях коне теглят отсечените дървета от гората до асфалтирания път. Такъв транспорт на дървета е въглеродно неутрален, а освен това конете щадят почвата повече, отколкото тежките машини. Затова, където е възможно, Виена разчита на помощта на конете, които се отнасят към природата с особена любов и грижа. Освен това винаги е атракция за малки и големи, когато случайно срещнат четириноги помощници, докато се разхождат в гората.

Тъй като конете от породата Норикер са особено силни, те могат за кратко време да превозват товар, два пъти по-голям от собственото им телесно тегло. Работното им време е не повече от два часа, след което работният им ден приключва.