Expo World

Целият свят в едно изложение

Жените-лидери покоряват върховете в мъжките професии

Адв. Мариела Павлова е претендент за наградите на Women Leaders Awards 2024 Жените-лидери все по-успешно развиват доскоро определяни като мъжки дейности, като преодоляват тесногръдия скептицизъм с добрите резултати, които постигат.   Сред тях е и главният секретар на Асоциацията на Жените адвокати в […]

Адв. Мариела Павлова е претендент за наградите на Women Leaders Awards 2024
Жените-лидери все по-успешно развиват доскоро определяни като мъжки дейности, като преодоляват тесногръдия скептицизъм с добрите резултати, които постигат.   Сред тях е и главният секретар на Асоциацията на Жените адвокати в България – адв. Мариела Павлова. Тя е създател и председател на спортен клуб “Св. Тривелий – БГ“ в София, а клубът е част от Българската Бодигард Федерация, посочва  журито  на международния форум Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.
Добрите примери в женското лидерство и предприемачество ще бъдат отличени  по време на събитието, вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS.  
Целта на клуба е създаване на квалифицирани кадри в сферата на сигурността, допълнителна професионална подготовка и квалификация в сферата на сигурността и спорта, създаване на траен интерес към спорта, здравословен и природосъобразен начин на живот в децата и младежите в духа на европейските ценности, изграждане на военно- патриотичното възпитание у подрастващите и утвърждаване на междукултурния диалог и принципите на толерантност, взаимно уважение и междукултурно разбирателство.

Работи активно с подрастващите по инициативи и проекти като:
– Проекти за опазване и съхранение на българската военна история с училища в София. Проектите са под егидата на Министерство на образованието и Министерство на отбраната на България. Включващи както издирване и опознаване на военната ни история и артефакти, посещения на места свързани със бойната ни слава, родова памет на учениците и техните семейства, срещи с различните родове войски, придобиване на умения необходими за продължаване на професионалният им път в редовете на структурите на армията и сигурността.
– Опазване и грижа на войнишки паметници на територията на София и София област, съвместно с училища и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и с Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, Велик Приорат България.
– Участия и провеждане както на вътрешни, така и на международни състезания за кадети и професионалисти . Последно такова международно състезание – Commando Challenge 2023 – “ Remember the Faller “ / Да помним загиналите “ отбелязващо 20 години от атентата в Кербала, база “Индия”, Ирак. Участващи отбори от всички видове войски и служби по сигурността от над 10 държави от Европа. Състезанието се проведе на полигона на “Алфа Метал” в Габрово по инициатива на бивши служители на СОБТ, 68-а Бригада Специални сили и спортни граждански клубове.
– Проекти свързани с опазване и съхранение на българската принадлежност и култура извън пределите на България – работа с българските училища в Албания, Унгария, Испания и др.
Адв. Павлова е защитила магистратура по право, икономика, мениджмънт на музикалната и кино индустрия, национална сигурност и докторант по национална сигурност в УниБит.
Носител е на приза „Синдик на годината“ за 2023 г. от Годишните награди за правосъдие.
Членува в редица неправителствени международни организации.