Expo World

Целият свят в едно изложение

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2023 г.

На официална церемония снощи бяха отличени победителите в отделните категории на Наградите на БАИТ за 2023 г. Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара, и на българския учен и писател […]

На официална церемония снощи бяха отличени победителите в отделните категории на Наградите на БАИТ за 2023 г.

Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара, и на българския учен и писател Георги Бърдаров връчиха Наградата за специален принос. Отличието беше присъдено на проф. Силвия Илиева, Директор на Института „Големи данни в полза на интелигентното общество“ (GATE) към СУ „Св. Климент Охридски“. Това е първият център за върхови постижения в България, който работи за интегриране и разширяване на научните постижения и иновации в приоритетни области като големите данни и изкуствения интелект. GATE е избран за тестов център на НАТО по проекта DIANA, също така работи по много проекти, сред които “цифров двойник на града“ и изграждане на Date Spaces в здравеопазването.

Двамата специални гости Христо Борисов и Георги Бърдаров коментираха как технологиите променят бизнеса и начинът ни на живот, ролята на изкуствения интелект и какво бъдеще ни очаква.

Победителите във всички категории можете да видите тук или в прикачения файл.

 

Конкурсът и церемонията за връчване наградите на БАИТ за 2023 г. се провеждат: