Expo World

Целият свят в едно изложение

Далновидният лидер Албена Джоунс е финалист в конкурса Women Leaders Awards 2024

Далновидният лидер Албена Джоунс е финалист в конкурса Women Leaders Awards 2024 Бизнес дамата изгражда мостове на сътрудничество между Европа и Африка  Международното сътрудничество и дипломацията са сред големите постижения на жените-лидери в световен мащаб, сочат експертите.  Те ще бъдат отличени […]

Далновидният лидер Албена Джоунс е финалист в конкурса Women Leaders Awards 2024

Бизнес дамата изгражда мостове на сътрудничество между Европа и Африка 

Международното сътрудничество и дипломацията са сред големите постижения на жените-лидери в световен мащаб, сочат експертите.  Те ще бъдат отличени и по време на международния форум Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.
Добрите примери в женското лидерство и предприемачество ще бъдат отличени  по време на събитието, вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS.  

 Основателят и организатор на „Деня на Африка“ в България – Албена Джоунс, има запомнящо се въздействие върху всички, с които общува, тя е далновиден лидер, който не оставя въпрос без отговор или проблем без решение.

След като потърси пробивни решения за възстановяване на бизнеса след COVID-19, Албена анализира, че пандемията даде на всички  ценен урок, който е – да следваме законите на природата, като се върнем към първичното.  Тя твърди, че това важи не само за бизнеса. Ако човечеството като цяло иска да оцелее, не се нуждаем от повече сложност или технологии, а точно обратното – трябва да се върнем към добродетелите на миналото.

Нейната теория „Back to Basics“ – „Обратно към Първичното“ показва, че сега не е време за съревнование, а за сътрудничество. Иновативната стратегия на Албена й донесе „Наградата за отличителна иновативност“ на престижната церемония The Voice Achievers Award, в Банджул, Гамбия през 2022 г.

Като номиниран и първи основен лектор на това водещо африканско ежегодно събитие и среща на върха, нейното послание беше, че светът се променя и само тези, които се адаптират, ще оцелеят,  страстно и представяне имаше мощен ефект върху цялата публика.

Като мултикултурна личност тя представлява своят бащин континент Африка и своята родина Европа,  цени многообразието и  хората от всякакъв произход, независимо от тяхната възраст, етническа принадлежност, раса, цвят, способности, социален статус, култура или религия. Албена вярва, че заедно сме по-силни и че хората трябва да се адаптират, за да посрещнат новите предизвикателства на 21 век в подкрепа и единство.

Нейните бъдещи амбиции са да развие още повече принципите на „Обратно към Първичното“, чрез нейните глобални практики за многообразие, изразени в преподаване, наставничество, създаване на междукултурни събития, мотивационни лекции и предприемачество.

Освен преоткриването на старите методи за оцеляване и успех, нейната компания Албена Интернешънъл има за цел да изгради бизнес и културен мост между Африка и Европа, тъй като тя прогнозира, че Африка един ден ще бъде континентът който ще изхранва светът. Албена Джоунс вярва, че стратегическата ангажираност е мощен инструмент за преодоляване на професионалните предизвикателства. Тя разрешава неуспехите чрез обмен на идеи и насърчава действия за устойчиво развитие в бизнеса и обществото.

  Тя е гражданин на света, благодарение на нейния смесен произход с баща от Южен Судан и майка българка, родена и израснала в България, няколко години от детството си е живяла в Африка. Семейството на Албена често е пътувало по света – баща й е бил доктор към Лекари без граници.

Кариерата й е повече от впечатляваща – работила е в престижни международни британски и американски корпорации като последната й длъжност е финансов анализатор за Източна Европа в Bloomberg L.P. Лондон. Сега нейната компания „Албена Интернешънъл“ е глобален експерт – организатор на събития, модератор, мотивационен лектор, бизнес треньор, преподавател по английски език  и инвестиционен консултант за Африка. Тя е в екипа на списание A-CHOICES, Лондон – шеф на бюрото им за ЕС. Основател и организатор на АНИКОН България.

Завършила е Бизнес Администрация в Coventry University, както и Университетът Гринуич в Лондон – специалност „Туризъм, авиокомпании и пътувания“. Има диплом от City of Westminster College, Лондон – Жените в управлението.

Носител е на престижни призове като Награда за отлични постижения в иновациите за 2022 г., Международна награда за постижения 2022 г. от Дама на годината – България, Посланик на добра воля за Африка  2022  от Voice News Magazine – Холандия, Награда Меценат на годината  за 2020 г. Отличена е и с приза  „Дарител на годината 2019“ от Български дарителски форум и Президента на България.

Партньори на събитието са Зонта Клуб България, Международният Институт за Сигурност и Сътрудничество, Българската Търговско-Промишлена Палата, Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs – ABLE, Bulgarian Industrial Capital Association – BICA, Association Agora France, Agora Club Calais 8 France и други.