Expo World

Целият свят в едно изложение

Hаши медици се завръщат с европейски опит и иновации Д-р Павлина Патаринска е финалист за BALKAN MEDICAL AWARDS 2024

Още един е на път да рухне, след като пореден наш медик се завърна от Европа с натрупан опит и иновативни практики, сочи  журито на  деветото издание на  BALKAN MEDICAL AWARDS 2024.  Организатори на престижния форум са Global Media, част от международната платформа […]

Още един е на път да рухне, след като пореден наш медик се завърна от Европа с натрупан опит и иновативни практики, сочи  журито на  деветото издание на  BALKAN MEDICAL AWARDS 2024.  Организатори на престижния форум са Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.
  Превенцията е най-доброто лечение – това е мотото на  церемонията, която  ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia.
Завърналата се от Белгия д-р Павлина Патаринска, която приема българските пациенти в клиника  ОртоСмайл в София, е финалист за престижните награди.
Като ръководител на клиниката тя работи с екип от професионалисти в модерното ортодонтско лечение.
Д-р Патаринска е завършила ортодонтия през 2009 г., работила е в Белгия и в България.

Квалификацията й на ортодонт включва опит като общопрактикуващ лекар по дентална медицина, както и следдипломно ортодонтско обучение за лечение на пациенти, с цепка на устните и небцето в ACTA, Амстердам, Холандия, 2001 – 2002 г. Следва следдипломно ортодонтско обучение  за лечение на пациенти със зъбно-челюстни деформации в Hadassah Medical Organization в Йерусалим, Израел, 2006 г., както и с леддипломно обучение по ортодонтия в Медицински университет – София. Завършва през 2009 г.

Завършва 2-годишен Master Damon клас при д-р Еспехо и Перера през 2011 г. в Испания, след което сертифициращо обучение Invisalign през 2013 г. в Амстердам. Активно действащ ортодонт и мениджър на ортодонтска практика в Нидерландия от 2010 до 2014 г.
Създава собствена ортодонтска клиника в Белгия през 2012 г. Завършва и 2-годишен Master клас „Eксперт в Пасивната Ортодонтия“ при Д-р Менцел в Германия през 2019 г.
Системата брекети Деймън (Damon Braces) промени начина, по който един добър ортодонт може да прилага ортодонтското лечение при своите пациенти. Тази революционна система използва уникални пасивни самолигиращи се брекети и много леки сили за постигане на много по-добри резултати от очакваното. Сега, ортодонтското лечение отнема по-кратко време и е по-удобно от всякога.
„Всеки пациент, трябва да се чувства комфортно, да задава въпроси и да бъде сигурен в качеството на нашите грижи. Обичаме да виждаме резултатите, които нашите пациенти получават и сме на разположение да допринесем, по всякакъв начин“, споделят от ОртоСмайл.

Партньори на събитието са: Националната пациентска организация, Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение  на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и други.