Expo World

Целият свят в едно изложение

Проф. д-р Цекомир Воденичаров с Гран При от BALKAN MEDICAL AWARDS 2024

Здравният министър  д-р Галя Кондева приветства организаторите и участниците в събитието Създателят на националната школа по обществено здраве и здравен мениджмънт – п роф. д-р Цекомир Воденичаров, бе отличен с голямата награда на международния форум  BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, съобщават организаторите на  деветото издание […]

Здравният министър  д-р Галя Кондева приветства организаторите и участниците в събитието

Създателят на националната школа по обществено здраве и здравен мениджмънт – п роф. д-р Цекомир Воденичаров, бе отличен с голямата награда на международния форум  BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, съобщават организаторите на  деветото издание на конкурса Global Media, част от международната платформа Global Leaders.
Под неговото научно  ръководство са защитили своите докторски дисертации и дипломни работи стотици утвърдени през годините здравни политици и мениджъри. Носител е на престижни награди за научна, експертна и обществена дейност – Златен Хипократ, Златна Панацея и Ескулап за големи заслуги за развитието на българското медицинско образование, наука и практика. Както и Златен медал на Министерство на здравеопазването, почетен знак на Български лекарски съюз, Златен медал за заслуги от Български червен кръст и други.
Министърът на здравеопазването  д-р Галя Кондева  изпрати поздравителен адрес до организаторите и призьорите: „Поздравявам всички призьори за приноса им към развитието на сектора и не се съмнявам, че техният пример ще привлече много млади хора съм благородната лекарска професия“.
Превенцията е най-доброто лечение – това бе мотото на събитието, което се  състоя в балната зала на Hyatt Regency Sofia.  В България едва една трета от хората извършват годишни профилактични прегледи, сочи статистиката.    В световен мащаб, както и у нас, хроничните незаразни болести  са главна причина за смъртността и инвалидността – по данни на СЗО  те са причина за смъртта на 41 млн. души годишно, тоест 71% от всички смъртни случаи. 
Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смъртността – около 18 млн. души годишно, следват онкологичните заболявания – 9 милиона, болестите на респираторната система – почти 4 милиона и диабета – 2 милиона.  
Безупречната селекция на участниците във форума бе  направена от здравните организации, експерти и специализирани медии. Отново бяха излъчени на най-достойните в лекарската професия и в медицината.
Специалните гости на събитието – д -р Станимир Хасърджиев от Национална Пациентска Организация, д-р Николай Болтаджиев от Центъра за запазване правата в здравеопазването, д-р Ваньо Видков от Столичната колегия на БЛС, Милка Василева – председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Николай Диковски от фондация „Живот с Рак“, връчиха златните статуетки.
Партньори на церемонията бяха Националната пациентска организация, Центърът за защита правата в здравеопазването,  Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници и много медийни партньори. 
Водещи на събитието бяха двукратният носител на ИКАР Симеон Владов и  журналистката Патриция Кирилова, съорганизатор на събитието. Тя бе с изящна рокля от новата колекция на бутик Киара Фешън с дизайнер Гергана Апостолова.

Деветото издание на Медицинските награди подкрепи и благородна кауза – в помощ на младите таланти на България. Събитието направи търг на картини в подкрепа на 15-годишната флейтистка от Варна с рекорден брой международни награди – София Иванова, която бе финалист в телевизионния формат „България търси талант“ през 2019 г.

Нейният брат Адриан Иванов, който е само на 11 години и вече е лауреат от международни форуми и конкурси за Изобразително изкуство, нарисува картина специално за каузата на медицинските награди. Със свои картини се включиха също художничките Дили Бозаджиева и Десислава Стоянова.

В програмата на празничната вечер се включи звездата на българската естрада – Джина Иванова с любимите песни на Трамвай № 5.

Освен златни статуетки и плакети призьорите получиха специални подаръци от официалния вносител на немската козметика BIODROGA – Бюти импорт 2017. Брандът включва професионална козметика от висок клас и професионална медицинска козметика. Наградените имаха и друга изненада – ваучери на стойност 4000 лв. за цялостен дизайн от „Артелието“ с дизайнер Рене Емил, както и отстъпки Baseini.net – лидер в търговията с фамилни сглобяеми басейни и аксесоари. Козметичния гигант Рефан и винарска изба Едоардо Миролио също бяха партньори на събитието.

Ето и наградените:

1. Цялостен Принос в Медицината – Проф. Д-р Цекомир Воденичаров
2. Доктор на Годината – Иво Петров, Аджибадем Сити клиник, София
3. Най-добро качество в комплексната медицинска грижа – Д-р Росица Кръстева, МБАЛ Уни Хоспитал
4. Иновации и професионално признание в медицината – Д-р Георги Пейчинов, МБАЛ „Хигия“, Пазарджик
5. Иновации в мултидисциплинарния клиничен подход – Проф. Антони Филипов, УМБАЛ „Свети Иван Рилски“, София
6. Професионализъм в Медицината – Д-р Иван Кузев, МБАЛ „Хигия“
7. Принос в диагностиката и оперативното лечение на редки неврохирургични и неврологични заболявания – д-р Николай Динев, ВМА, София
8. Клинично сътрудничество и работа в екип – Д-р Пламен Станев, МБАЛ „Хигия“
9. Иновации в лечението на Сухата Макулна Дегенерация – Д-р Илиян Шандурков, СОБАЛ „VISION“
10. Специална Награда на пациентите – Доц. Живка Стойкова
11. Доктор, на когото пациентите се доверяват – Д-р Веселин Даскалов, СОБАЛ „Пентаграм“, София
12. Най-предпочитан Общопрактикуващ Лекар – Д-р Лъчезар Томов, София
13. Професионално признание в здравните грижи – Мария Георгиева, Варна
14. Клиничен екип на годината – Център за съвременна диагностика и лечение туморите на простатната жлеза, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
15. Болничен мениджмънт на годината – МБАЛ УНИ ХОСПИТАЛ, Панагюрище
16. Новаторски Принос в Организацията и Лечението на Очните Заболявания – СОБАЛ „VISION“, София
17. Иновации и добри практики в медицината – СОБАЛ и МЦ ПЕНТАГРАМ, София
18. Принос за естетично здраве при лечение на придобити или вродени кожни дефекти – Доц. Дончо Етугов, Estetics&Dermatology
19. Best Consulting – UNIMED, България – Турция
20. Добри практики в грижата за пациентите – Първа Частна Манипулационна, Плевен
21. Международно признание – Д-р Павлина Патаринска, Ortho Smile Clinic.