Expo World

Целият свят в едно изложение

България на изложение УТАГЕ 2013 в Япония

Страната ни ще представи възможностите за винен туризъм

Япония има възможност да внася българско вино, но на японския пазар вашите вина все още не са известни. В Страната на изгряващото слънце има любители на виното, които се интересуват от винен туризъм, който пък е добре развит в България. Това каза новия извънреден и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Такаши Коизуми по време на срещата си с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов , пише Север.bg

По време на срещата двамата обсъдиха двустранните отношения между страните по отношение на търговията с аграрни продукти. Министърът запозна посланика с развитието на земеделието у нас.

В Япония страната ни е известна най-много с киселото мляко и розовото масло и мисля, че може да предложим и нашите млечните продукти, посочи министърът.  Министър Найденов посочи, че успешен начин да рекламираме български храни и продукти е предстоящото участието на страната ни на Международното изложение за храни и напитки „УТАГЕ 2013”, което ще се проведе в град Осака, от 26 април до 6 май т.г.

Министър Найденов информира посланика, че по време на изложението страната ни ще се представи с национален щанд и ще има бизнес делегация от България.