Expo World

Целият свят в едно изложение

Дания – притегателен център за бизнес туризъм

Страната се нарежда в първите пет места в класация на Световната банка като център за делови изяви

Изследване на Световната банка нарежда Дания сред първите пет страни в конгресния и конферентен бизнес. Страната предлага отлични възможности за провеждане на различни събития, има и благоприятен инвестиционен климат.

В годишното изследване на Световната банка “Къде е най-добре да се занимаваш с бизнес” 9600 експерти от различни страни оценяват деловия климат на 185 страни. Те изучават възможностите за издаване на редица разрешения и документи, данъчната система на съответната страна, вноса и износа, възможностит за започване на собствен бизнес.

Сред първите пет в лидерските позиции са: Сингапур, Хонконг, Нова Зеландия, САЩ  и Дания.

Министърът на търговията и инвестициите Олсен Дях отбелязва, че постиженията на Дания са резултат от усилията да се направи страната още по-привлекателна не само за датските, но и за чуждестранните инвеститори.

Страната полага специални грижи и за климата, отделят се огромни средства за екология и опазване на околната среда. Дания е на първо място по отношение ангажираност към околната среда.

Дания отдавна има статуса на най-зелената и екологично отговорна стрна. Копенхаген се нарежда сред най-зелените градове в света.
Копенхаген е отличен сред най-зелените градове в света. През 2011 г. в изследване на  Ernst & Young Образец за екологичен град,  Копенхаген зае второ място.

Хотелите в Копенхаген също са на зелена вълна и вече 64% имат екологични сертификати.

В течение на 250 години Hotel d’Angleterre е бил сред най-предпочитаните от чуждестранните туристи. В момента в хотела се прави мащабна реконструкция.  След като тя приключи той ще бъде най-големият в столицата на Дания.

В хотела ще има два ресторанта, два бара, СПА комплекс, конферентни зали с наъплно модерно оборудване. Хотелът ще бъде открит през  пролетта на 2013 г.  

Radisson Blu Scandinavia се позиционира като един от водещите хотели в областта на конферентния туризъм . Неговата конферентна зала е оборудвана с модерна техника, а концепцията за провеждане на делови мероприятия, го прави още по-притегателен  център. Кулинарията се придържа към концепцията Brainfood — храна за ума, на гостите се предлагат пресни продукти, които допринасят за повишаване концентрацията на ума.

Конферентната зала е с капацитет 2150 места.

В хотел Scandic Copenhagen току що завърши мащабна реконструкция. В него има 18 етажа и 466 стаи. Това е една от най-големите сгради в града, която позволява на гостите да се наслаждават на красотата на Копенхаген. Конферентната зала е с капацитет  1200 места.
Живописният замък Kokkedal, построен през 1766 година е сред любимите места на организаторите на събития. В него има 65 стаи. През лятото на 2013 г. ще бъде открит и СПА комплекс.

В замъка Kokkedal има конферентна зала със 100 места,  друга с 40 и две стаи за преговори. Замъкът се намира недалеч от голф курорта Horsholm Golf Club.

Хотел Hilton Copenhagen Airport наскоро завърши реконструкцията на конферентата си зала. Бизнес центърът е с изцяло обновен дизайн.