Expo World

Целият свят в едно изложение

Медицински и оздравителен туризъм в България

Страната ни става предпочитана дестинация за руските туристи

Възможностите за медицински и оздравителен туризъм в България бяха представени по време на 4-тия конгрес по Медицински и оздравителен туризъм (MHTC 2013), който се провежда в рамките на международното туристическо изложение МИТТ в Москва, Русия. Конгресът се определя като събитие на годината за Русия в тази област.
Ресурсът на България като конкурента СПА и балнео дестинация беше представен от д-р Таня Беличенова – член на управителния съвет на Български съюз по балнеология и спа туризъм. В своята презентация д-р Беличенова представи водещите български балнео и СПА дестинации с акцент върху конкретни програми за лечение и рехабилитация, включващи природните компоненти минерална вода, лечебна кал, климат.
Представянето предизвика изключителен интерес от страна на присъствалите над 70 туристически фирми, медицински центрове и медии, които непосредствено след презентацията на д-р Беличенова зададоха своите конкретни въпроси във връзка с възможности за лечение и рехабилитация в България.
Последни проучвания с туристическа насоченост отчитат засилен интерес от страна на руските граждани към балнео, СПА и уелнес туризмът в България.
На щанда на България в рамките на конгреса бяха представени оферти на водещи български хотели, както и българска козметика с натурален екстракт от българска роза. Каталогът на Български съюз по балнеология и спа туризъм, включващ обобщена информация за водещите български СПА дестинации и описание на природните фактори, оказващи положително въздействие върху здравето на хората, предизвика огромен интерес сред посетителите на българския щанд, които отчетоха, че в него намират основната и най-важна информация, която им е необходима, за да планират своята пълноценна СПА и/или балнео почивка в България.
Д-р Беличенова даде и обширни интервюта пред руски медии, които ще Ви изпратим допълнително.