Expo World

Целият свят в едно изложение

Рачков и Бате Енчо раздават подаръци в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“

Двамата актьори участват в Националната инициатива „Приказки без край“, към която болницата официално се присъединява

Великденско празненство с участието на актьорите и телевизионни водещи Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо ще се проведе утре, 15 април, в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“.

 

Празничната програма е част от към Националната инициатива „Приказки без край“ и ще бъде изнесена пред настанените в лечебното заведение деца и диспансерно наблюдаваните малчугани, които заедно с актьорите ще боядисват великденски яйца.

 

Събитието ще състои в VIII аудитория на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания. Участие в откриването ще вземат председателят на Българска педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ, зам.-директорът по диагностично-лечебна дейност на База 1 на болницата проф. д-р Жанет Грудева, началникът на клиниката проф. д-р Мирослава Бошева, психологът на клиничното звено Анелия Петкова, както и представители на „ГлаксоСмитКлайн“- България.

 

Ще бъде представена информация за реализирането на Националната инициатива „Приказки без край“, към която УМБАЛ „Свети Георги“ официално ще се присъедини на 15 април. Присъстващите ще коментират още необходимостта от аниматорски програми в детските клиники и отражението им върху децата по време на лечебния и възстановителен процес. В края на тържеството Димитър Рачков и Енчо Данаилов  ще поднесат подаръци на всички малки пациенти.

 

Кампанията е насочена към подобряване на болничния престой на децата с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори. Началото на инициативата „Приказки без край“ е поставено през ноември 2012 г. като част от корпоративната социална отговорност на „ГлаксоСмитКлайн“ и „Panadol Baby”. Кампанията е насочена към бързото възстановяване на малките пациенти и засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите. Партньор на „Приказки без край“ е Българската педиатрична асоциация.