Expo World

Целият свят в едно изложение

Виена – превъзходна локация за стартъпи

Остават броени дни до най-голямото събитие за стартъпи в Централна Европа

Виена се доказва като превъзходна локация за стартъпи дори и по време на ковид кризата: от края на април до средата на май ще се проведе тазгодишният форум ViennaUP’21. Онлайн регистрацията за ViennaUP’21 вече е отворена.

Събитието, което е инициатива на Виенската бизнес агенция ще се проведе от 27 април до 12 май и има за цел да се превърне в уникално място за срещи на глобалната сцена. В програмата са включени около 40 компонента, които продължават да се увеличават. Пичинг сесии, хекатони, срещи с експерти и инвеститори са част от възможностите, които дава ViennaUP’21.

Акцент в програмата са „Fintech Week“ – водещото събитие в бранша за стартъпи, предприятия и банковия сектор, както и “Creative Days Vienna ”, където умове от цяла Европа ще обсъждат „новото нормално” и как развитието на технологиите и обществото се отразяват върху творческите индустрии.

В рамките на международния дигитален фестивал, на 4 май 2021 г. ще се проведе и срещата на високо равнище Smart City Summit. В центъра на вниманието на срещата е въпросът какво можем и какво трябва да направим още сега, за да съхраним качеството на живот в градовете за нашите деца и внуци. В този диалог, който се провежда в световен мащаб за първи път в тази форма, се срещат пионери в иновацията от бизнеса, науката и градската управа, за да обсъдят устойчивото развитие на градовете.

Община Виена, Виенските комунални предприятия (Wiener Stadtwerke), Виенският холдинг (Wiener Holding), проектът за умния град Асперн (Aspern Smart City Research) и Виенската бизнес агенция отправят покана към всички заинтересовани да се присъединят към процеса на изграждане на града на бъдещето.

Всички подробности за събитието и възможностите за регистрация : https://viennaup.com/

 

 

Снимки:

David Bohmann

Karin Hackl