Expo World

Целият свят в едно изложение

Живот и кариера на Артин Нигохосян

Спомени за създателя на Бизнес Навигатор – един от най-иновативните продукти в страната

Книгата “Артин – велик ум с чиста душа” съдържа спомени за създателя на Бизнес Навигатор – един от най-иновативните софтуерни продукти в нашата страна.

Артин Нигохосян (1951 – 2020).почина на 3.12.2020 г. на 68-годишна възраст в болница „Св. Анна“ в София вследствие усложнения от заболяването коронавирус. На 3-ти септември 2021 г. се навършиха 9 месеца от смъртта му.

Семейството, роднини, колеги, приятели, близки се събраха в Националната художествена галерия – сграда Двореца, за да почетат неговият достоен живот, неговата доброта и човечност. За да му кажат още веднъж „Почивай в мир!“.

На помена беше представена и книгата “Артин – велик ум с чиста душа”. Колегите му го наричат гений в програмирането, истински професионалист и невероятен работодател, близките и роднините му изказаха своята обич и благодарност за всичко, което е направил за тях или семействата им. Широко скроен човек, с богат житейски и професионален опит, остави в душите на колеги, роднини, приятели, близки, познати спомени за цял живот.

Артин Нигохосян беше човек с блестяща кариера, създаде един модерен и иновативен продукт, който днес ползват почти всички фирми в страната. Артин можеше да даде още много от себе си на работата, на семейството, на обществото, затова и болката ни е още по-нестихваща.

През 2020 г. по време на пандемията с коронавирус Артин Нигохосян изготвя безплатна версия на програмните продукти от серията „Бизнес Навигатор“, която позволява клиентите на програмата да я използват и на други устройства, без да закупуват допълнителни работни места. Това благородно начинание затвърди лоялността на клиентите към марката „Бизнес Навигатор“.

В памет на Артин неговите близки учредиха фондация в обществена полза с наименование „БН—Артин Нигохосян“. В целите и мисията на фондацията влизат учредяването на награди за иновативен бизнес и отпускане на степиндии за ученици и студенти по специалности, свързани със счетоводството, програмирането и информационните технологии.