Expo World

Целият свят в едно изложение

Започнаха номинациите за Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Победителите ще бъдат обявени точно един месец преди Career Show Tech 2022

Започнаха номинациите за тазгодишното издание на Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България на Career Show. Ежегодният индекс цели да отличи постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори и да даде гласност на техния принос за развитието на сектора в страната.

Миналогодишното издание на индекса послужи за доказателство, че новаторските идеи и прогресивното мислене на родните ИТ професионалисти не остават незабелязани. За номинираните през 2021 ИТ фигури бяха подадени близо 17 хиляди гласа. Сред класираните през 2021 се наредиха имена като Светлин Наков (основател на SoftUni), Тенко Николов (СЕО на Siteground), Хараламби Хараламбиев (основател на Точка 2) , Саша Безуханова (председател на Българския център на жените в технологиите), Иво Христов (основател на Dev.bg) и др.

 

Стоте най-влиятелни ИТ личности в България за тази година също ще бъдат определени на база публични номинации и гласуване. Всеки желаещ може да номинира своите фаворити за престижното отличие до 8-ми април 2022.

Победителите ще бъдат обявени точно един месец преди Career Show Tech 2022 – водещото кариерно събитие за ИТ специалисти.

“Вярваме, че прогресът се определя от споделянето на добри практики и вдъхновяващи примери. Развитието на ИТ индустрията в България постоянно ни дава нови поводи за гордост и отскоро България може да се похвали и с първата родна компания “Еднорог” – също представител на ИТ сектора. За нас е изключително удоволствие да видим, че българският ИТ сектор намира своето достойно място на световната сцена на високите технологии. Индексът Топ 100 най-влиятелни ИТ личности е нашият начин да дадем заслужено признание на усилията, които нашите ИТ специалисти полагат ежедневно за развитието на индустрията.”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

 

За място в индекса могат да бъдат номинирани ИТ специалисти с различна експертиза и опит, които служат за пример на добри практики и новаторски подходи със значителен принос за развитието на ИТ сектора в България.

  • CEO на технологична компания
  • ИТ стартъп основатели
  • Лектори
  • Обучители
  • Тийм лидери
  • ИТ иноватори/инфлуенсъри
  • ИТ професионалисти

 

Всеки може да даде своите предложения за вдъхновяващи ИТ личности на careershow.bg/index/it-influencers/