Expo World

Целият свят в едно изложение

Wine & Spirits Show 2022 – интересно и полезно

Изложението предлага програма от майсторски класове, лекции и презентации

От 7 до 9 април в Интер Експо Център ще се проведе второто издание на Wine & Spirits Show – единственото международно бизнес изложение, което представя целия бранш на виното, високоалкохолните напитки, бирите и коктейлите.

Wine & Spirits Show предлага и ценна съпътстваща програма от майсторски класове, лекции и презентации. Темите от света на виното, рома, уискито, крафт бирите и коктейлите безспорно са интересни, а и лекторите са на много високо ниво!

Презентациите и майсторските класове са със свободен вход за посетителите на изложението. Необходима е предварителна регистрация чрез посочените линкове.
Моля вижте цялата програма и линковете тук!

(Линковете са приложени и най-долу в текста)


Важен акцент в съпътстващата програма са бизнес презентациите, изключително подходящи за винопроизводителите! Изпълнителните директори на Българската банка за развитие и Българската агенция за експортно застраховане ще представят ценни и подходящи финансови услуги и продукти, чрез които държавата се ангажира да подпомага най-вече малки и предприятия.

Също в професионални рамки опитният винен консултант Йордан Русев ще предложи на ресторантьори, бармани, сервитьори, сомелиери и др. важна бизнес лекция на тема Как да постигнем максимална печалба от вино в ресторанта или бара.

Всички останали майсторски класове и презентации са интересни и подходящи както за професионалистите, така и за любознателните ценители на качествените напитки.

Независимата микро-пивоварна Hills ще представи Закона за чистота на бирата от 1516 г., който при тях действа и днес, стиловете пиво, технологията и енобирата или Weinbeere, която ще бъде и дегустирана.

Експертът по премиум дестилирани напитки Николай Нейков ще ни води и насочва в една дегустация на комбинации от 5 различни качествени скоч уискита с разнообразни храни, за да получим по-задълбочено разбиране за природата на вкусовете.

Един от съдиите-дегустатори на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – Юлия Костадинова, ще разкрие някои от най-добре пазените тайни в света на ромовете и ще ни разходи из остров Гваделупа, за да опитаме 6 различни карибски агрикол ромове от легендарни дестилерии.

Вертикална дегустация на топ ниво ни предлагат югозападните ни съседи от Tikveš: по 3 големи реколти от две великолепни вина, които са истински звезди: Barovo Red от Северна Македония и Terrasse à lOmbre от Южна Рона.

Заедно с винения експерт и лектор Яна Петкова ще се запознаем с Калифорния на виното и ще дегустираме 8 от над 50-те непознати досега на българския пазар калифорнийски вина, представяни на изложението от Департамента по земеделие на Съединените щати – обединява ги привлекателното съотношение между цена и качество и огромната грижа и внимание, с които са направени.

Яна Петкова ще води и още една свръх интересна презентация с дегустация на 7 необичайно интересни вина от лозя на голяма надморска височина в сърцето на Стара Европа – Испания и Италия, подбрани от портфолиото на Hedonist Wines.

Финалът на цялата програма ще е пъстър, вкусен и атрактивен като коктейлите, които Павел Памукчиев от Travel Cocktails ще ни научи да познаваме, миксираме, шейкваме и кръщаваме в неговата Интерактивна работилница.

Ще бъде интересно и полезно – побързайте да се регистрирате, защото местата са ограничени!

Принципи и стратегия за максимална печалба от вино в ресторанти и барове
Истинска бира, що е то?
Скоч уиски и храна: същност и ритуали
Българска банка за развитие представя нови продукти пред представителите на винарския бранш
БАЕЗ – Държавният гарант за сигурността на българския бизнес
Карибски ром агрикол от Гваделупа
Tikveš Châteaux & Domaines: Вертикална дегустация на Barovo и Terrasse à l’Ombre
Истинска бира, що е то? 2
Открийте вината на Калифорния
Високите вина на Европа – подбрана селекция от портфолиото на Hedonist Wines
Работилница за коктейли