Expo World

Целият свят в едно изложение

Топ хирургът Димитър Пейчинов е претендент за Балкански медицински Оскар

Пловдив събира светилата в медицината на 5 май Един от водещите хирурзи в България, който ежедневно извършва спешни и планови операции в голям и много голям обем – д-р Димитър Пейчинов, е финалист за осмото издание на Балканските медицински награди.  Заедно с […]

Пловдив събира светилата в медицината на 5 май


Един от водещите хирурзи в България, който ежедневно извършва спешни и планови операции в голям и много голям обем – 
д-р Димитър Пейчинов, е финалист за осмото издание на Балканските медицински награди.

 Заедно с екипа на клиниката по Хирургия в ИСУЛ въвежда последните иновации и техники в хирургията.

Златните статуетки на  BALKAN MEDICAL AWARDS 2023  ще отличат хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи от балканските държави с доказани значими постижения в областта.

Церемонията  е на 5 май 2023.  от 20 часа в ОТО Event Room в хотел Санкт Петербург – Пловдив.  
Д-р Пейчинов и звършва високоспециализирани интервенции (лапароскопски и класически) в пълния обем на Коремната хирургия – д оброкачествени и злокачествени заболявания на жлъчен мехур и черен дроб,  д оброкачествени и злокачествени заболявания на панкреаса,   заболявания на стомаха, тънко и дебело черво, х ернии, р етроперитонеални тумори, з аболявания на млечната жлеза и др.
Д-р Димитър Пейчинов е роден в Ракитово, където през 2006 г. завършва средно образование в СОУ “Св. Климент Охридски“, а през 2012 г. се дипломира като магистър-лекар в Медицински Университет-Пловдив. През 2013 г. започва специализация по хирургия под ръководството на Акад. Дамян Дамянов в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”-София и паралелно с това работи като лекар-ординатор в Спешното отделение на същата болница. През 2018 г. придобива специалност по Хирургия и същата година става шеф-екип. 2019 г. завършва магистратура по „Обществено здраве и здравен мениджмънт” в МУ-София.
Асистент в Катедра по спешна медицина и Докторант в Катедра по гастроентерология в Медицински университет – София. Има участие в 16 научни статии и 10 Научни конгреса в страната и чужбина. Част е от авторския колектив на ТОМ XI. Висцерална хирургия. Хирургия на херниите, стомашно-чревния тракт и ретроперитонеалното пространство.- под редакцията на акад. Д. Дамянов.
Лекари, болници, клиники и медицински екипи могат да кандидатстват за Балканските Медицински Награди. Номинации ще бъдат правени от здравни организации, както и от специализирани медии и журналисти. 
Организатор  на събитието е Global Leaders 
Club, а официален PR е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION.
Организаторите имат зад гърба си десетки престижни събития. Партньори на събитието са големи медицински организации и ресорни медии.