Expo World

Целият свят в едно изложение

Фестивал на рибата в Козлодуй

Известният готвач Ути Бъчваров ще направи демонстрация на влашка рибена чорба

За четвърта година в Ботев парк в Козлодуй се провежда традиционният Фестивал на рибата. Празникът се организира по повод Международния ден на река Дунав и Световния ден на риболова.
Програмата започна в 06:00 часа сутринта с риболовно състезание на брега на река Дунав. Всички желаещи рибари ще бъдат записвани на място. Няма ограничения във възрастовата група.
Фестивалът ще бъде открит в 11:00 часа, с награждаване на участниците от състезанието.
От 11:30 часа известният готвач Ути Бъчваров ще направи кулинарна демонстрация на влашка рибена чорба, която гражданите и гостите на град Козлодуй ще имат възможността да опитат.
И тази година пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарен конкурс за домашно приготвени ястия с риби. Участниците ще бъдат оценени от жури, а победителите ще получат награди от Община Козлодуй.
От 13:00 часа на малката поляна в Ботев парк концертната програма ще открият Ана-Мария, Злати Петров, ансамбъл и духов оркестър.
През целия ден на територията на парка ще работят скари и търговци на храна.
От 20:00 часа на сцената на стадиона ще излезе певицата Глория, а кулминацията на празника ще бъде от 21:00 часа с концерта на сръбската изпълнителка Лепа Брена и оркестър. На определени за целта места в парка ще бъдат разположени две лед стени, на които ще се излъчва вечерният концерт. Концертите ще се излъчват и в YouTube канал.