Expo World

Целият свят в едно изложение

България участва в изложението за конгресен туризъм IMEX във Франкфурт

Изложението събира повече от 2500 изложители от над 150 стран

България участва в най-голямото изложение за конгресен и бизнес туризъм в Европа IMEX. След две години прекъсване събитието отново се провежда на живо във  Франкфурт в периода 31 май до 2 юни 2022 г.

България разполага с отлична суперструктура за привличане и организиране на международни събития, а в комбинация със стратегическата си локация, има неуспорими аргументи да развива приоритетно MICE туризма като перспективен вид туризъм.

Българският информационен щанд е с площ от 50 кв. м. Участници от България са туроператорите „Меркурий-97“ ЕООД и „Травъл Тайм България“ ЕООД, Столична Община ОП „Туризъм“, „Сити Хотел Мениджмънт“ ЕАД и Сдружение „Български конгресно бюро – БКБ“.

Изложението, предназначено само за професионалисти от туристическата индустрия, събира повече от 2500 изложители от над 150 страни, което го прави най-голямото изложение в Европа, специализирано в областта на конферентния, конгресния и бизнес туризъм.

Съпътстващата програма на изложението включва повече от 150 събития – дискусии по актуални теми, семинари с участието на някои от най-добрите експерти в индустрията.

Очакванията на експертите са, че изборът на дестинация за всяко едно инсентив пътуване, конференция или конгрес ще се определя в най-голяма степен не от цената, а от изграденото доверие към дестинацията – доверие, което може да се постигне чрез съвместни координирани усилия на Министерство на туризма, общини, конгресно бюро, частен бизнес.

Като ключова тенденция се очертава и начинът, по който всяко събитие следва да се маркетира.

Идеята, концепцията, преживяването изместват на по-заден логистиката, настаняването, обзавеждането на залите – нараства търсенето към специалните места за събития, а организаторите на събития се превръщат в дизайнери на събития.