Expo World

Целият свят в едно изложение

Кандидатстудентска кампания с иновативен подход

ТУ София организира индивидуални онлайн срещи със средни училища и професионални гимназии

Техническият университет – София стартира кандидатстудентска кампания за академичната 2021/2022 г., която ще продължи до края на настоящата академична година. Тя има за цел да привлече млади хора, които да се посветят на инженерните науки и професии.

За 75 години от своето съществуване Техническият университет – София изгражда богати традиции в подготовката и реализацията на хиляди студенти, които днес са изтъкнати учени, инженери, мениджъри и ръководители в България и по света.

Ще бъде организирано специално студио, всеки четвъртък  от 14.30 до 16.30 ч., в периода от 11.02.2021 г. до 22.04.2021 г., което ще излъчва в YouTube канала на Техническия университет – София на адрес: https://www.youtube.com/channel/UCinqGTOodXErbBBW7v01H_A и Facebook страницата на университета –https://www.facebook.com/technicaluniversitysofia .

По време на онлайн срещите ще се представят бакалавърските специалности, които 14-те факултета на Техническия университет – София предлагат на кандидат-студентите. Ще бъдат организирани индивидуални онлайн срещи със средни училища и професионални гимназии. Учениците, техните родители и учители ще могат да задават въпроси към деканите на факултетите и другите участници в онлайн студиото – преподаватели, студенти и представители на бизнеса. Те ще получат ценни съвети и необходимата информация при избора на специалности, които ги интересуват, както и възможността да се потопят в атмосферата на университета.

Ръководството на Техническия университет – София има намерение да проведе също така кръгли маси с директори на училища в цялата страна, ученици от горните класове и бъдещите работодатели.

Официалната страница на университета – tu-sofia.bg, facebook страницата на университета,YouTube и други онлайн платформи.