Expo World

Целият свят в едно изложение

Симона Денкова, маркетинг мениджър HRS Bulgaria:

Даваме силен старт на много млади хора

Г-жо Денкова, какво е значението на изложенията, на различните форуми за кариерното израстване на младите хора?

Кариерните изложения дават добър старт на младите професионалисти или току-що завършили образованието си млади хора, защото им дава възможността да се срещнат с много компании в един ден. Тези срещи са изключително полезни за тях не само защото се запознават с условията на трудовия пазар, но и създават ценни връзки, които биха им били от ползва вбъдеще.

Вашата фирма е сред традиционните участници, тази година сте с един от най-големите щандове на Кариерен кошер. Какво ви мотивира, какво очаквате?

Тази година HRS Bulgaria заема най-голямата площ на събитието, като ще предложим много и разнообразни активности – безплатни кариерни консултации, работилници на актуални теми, развлекателни дейности и много изненади за нашите посетители. Мотивира ни фактът, че се срещаме с много млади, умни и дейни хора. А най-хубавата част е, че успяваме да дадем силен кариерен старт на много от тях и по този начин задържаме таланта в страната. Това е голяма част от мисията ни като компания за подбор на персонал.

Вашите активности, с какво сте по-различни от всички останали в този сегмент?

Различаваме се с нетрадиционните ни начини да достигнем до младите хора, говорейки на техния език и интересувайки се от това, което ги вълнува. Съчетали сме полезното с приятното и тази  Съчетали сме полезното с приятното и тази година=.

 

На какво да разчитат младите хора, когато търсят работа – мотивационно писмо, CV

Резюмето е неизменна част от процеса по търсене на работа. Съществуват множество формати и начини, по които то може да бъде подготвено. Ние използваме всяка възможност да предоставим консултация относно подготовка на CV, отлично представяне на интервю за работа, писане на мотивационно писмо и т.н. Накратко, младите хора, които предприемат първи стъпки в кариерния си път, трябва да се научат как да представят себе си по най-добрия начин и да акцентират върху това, което притежават (придобити умения), а не върху това, което все още не са натрупали (професионален опит).

Мариета Колева