Expo World

Целият свят в едно изложение

Фестивал на сладоледа в Милано

Тази година градът е домакин и на световното ЕКСПО

Независимо, че за истински италиански блюда се приемат  пицата и пастата, сладоледът gelato отдавна се е превърнал в гордост на Милано, а и на цяла Италия. Сладкото изкушение е заело ажно място в кулинарната култура на страната.

Фестивалът се провежда от 22 до 25 май в Милано.

Италия привлича туристите не само с архитектурните и историческите забележителности, но и с възможностите за шопинг и с прочутата си кухня. Италианската кухня е известна по света с оргиналност и артистичност. Може би не всички знаят, че сладоледът е изобретен от италианеца Бернардо Буонталенти пре XVI век. През май на туристите се отдава невероятната възможност да посетят един от най-интересните Фестивали на сладоледа.

Ще се проведе на площад  Piazza Castello. В програмата са включени дегустации, майсторски класове, много развлечения за децата и изложение. Изкусни майстори ще представят нови марки сладолед.

Милано е главният град на Северна Италия и вторият по големина в страната, разположен в близост до река По в равнините на Ломбардия, най-населеният и развит италиански регион и един от най-развитите в Европа.

Тази година гтрадът е домакин и на световното „Експо Милано 2015″, което ще се   проведе от 1 май до 31 октомври 2015 г. под мотото „Да изхраним планетата, енергия за живот“ и до момента участие в него са потвърдили над 150 държави.