Expo World

Целият свят в едно изложение

Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша

Вина от цял свят, които са на пазара у нас, могат да бъдат опитани на Discover.Vino World

Discover vino World za medii-03

На 12 и 13 май 2017 (петък и събота) виненото събитие на пролетта ще ви отведена вълнуващо пътешествие из най-интересните винарски райони по света.  Пространството на втория етаж в Сан Стефано Плаза (на улица Сан Стефано 22, срещу входа на БНТ) ще бъде разделено на няколко основни зони, спрямо най-важните винени райони на света.

 С повече от 450 различни чуждестранни вина Discover.Vino World обхваща невероятното разнообразие от стилове и произход, сортове и производствени техники в световното вино.

 

Най-силноще бъде представена Италия – със 170вина за дегустация! Другата голяма географска зона разбира се,се полага на Франция с над 110 вина.  Останалите производители от Стария континент ще може да намерите в зона Другата Европа, където са представени Испания, Португалия, Германия, Австрия, Гърция, Турция…  Новият свят ще покаже над 80 вина за дегустация от Нова Зеландия, Австралия, ЮАР, Аржентина, Чили и Калифорния.

 

Освен регионалните, на Discover.Vino World ще има и две други секции, основани на принципа на два типа вино,станали особено популярни у нас това са зоните розе и пенливи вина.

 

Събитието е особено подходящо за сомелиери, ресторантьори, хотелиери, търговци и други професионалисти, чиято работа е свързана с виното, тъй като вносителите имат амбицията на покажат както най-новите си продукти, така и най-качествените и интересни вина от своето портфолио. Всички винени ценители и любители също ще намерят в Discover.Vino World една безценна възможност да се запознаят с нови вкусове и аромати сред богатството от световни вина. 

 

Накратко:

 

Какво?

Discover.Vino World 2017

 

Кога?

12 – 13 май 2017

 

Къде?

Сан Стефано Плаза, ул. Сан Стефано 22

 

Работно време

12 май 2017

14:00 до 16:00 часа – закрити дегустации за търговци, ресторантьори и преса

16:00 до 21:00 часа – открити дегустации (вход с билети)

 

13 май 2017

11:00 до 20:00 часа – открити дегустации (вход с билети)

 

Билетите с предварителна продажба се продават онлайн на Vintageclub.bghttp://www.vintageclub.bg/category/sabitia-37

или на място във всички магазини от веригата Casavino, както и на място, по време на самото събитие.

 

Организатор наза Discover.Vino World е Gourmet Publishing, което стои и зад най-големия форум на българското вино – DiVino.Taste. Gourmet Publishing организира повече от 10 събития  Discover.Vino за дегустация на чуждестранни вина, посветени на различни региони от света.

 Идеята за Discover.Vino World е на едно място да бъдат представени най-интересните вината от цял свят, внасяни у нас.