Expo World

Целият свят в едно изложение

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

Картини на Деян Михов са избрани за билбордове в едни от най-известните метра в света – в Лос Анджелис и Лондон

mihov-th

На 09.12. в 16 часа в Галерия „София“ към Българския културен институт в Лондон е откриването на първата изложба на Деян Михов.

 

Роден в Свиленград, тридесет и една годишният Деян открива ъндърграунд културата на САЩ и Западна Европа. Мести се да живее в Лондон, където започва успешна кариера на финансист. Споделя, че през последните две години намира баланс между модела за успех и бягството от забързаното ежедневие – изкуството.

 

Приспана през детството му, страстта към изкуството отново изплува на преден план и чрез нея той изразява своите светоусещания. Паралелно в свят на изчисления и финанси Деян Михов започва да се занимава с рисуване, като много скоро след създаването на първите си картини взема участие в множество изложби – както на територията на Великобритания, така и отвъд океана.

 

Две от картините му жънат значителен успех, когато са избрани за билбордове в едни от най-известните метра в света – в Лос Анджелис и Лондон. Следващият успех на Деян придобива по-голям мащаб, когато на 20-ти октомври през 2016 година за творчеството му излиза статия в списание Forbes.В нея с публикувани четири от картините му. „Изкуството е един инструмент, който може да се използва като духовен компас през живота.“, споделя за списанието.

 

Често използвана техника при картините на Деян е комбинацията с благородни метали. Така генерира илюзията за минутни и постоянно настъпващи цветови промени, в зависимост от интензивността на светлината и зрителната гледна точка на наблюдателите. По този начин успява да провокира идеята, че естетиката е важна, но концепцията е водеща.

Самостоятелната изложба на Деян открива своите врати за посетители на 9-ти декември в Лондон и ще продължи до 12-ти януари 2018 година. Безплатна регистрация за събитието може да бъде направена на официалния сайт на Българския културен институт в Лондон