Expo World

Целият свят в едно изложение

Лятна викторина от кампанията „Моят град е моята крепост” носи награди от МРРБ

През новата учебна година ще се проведат още два полуфинала в Стара Загора и Габрова

1527918441

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира специална игра-викторина с въпроси, част от кампанията „Моят град е моята крепост“. Всеки делничен ден, в периода от 16.07 до 27.07.2018 г. в сайта на радио NJOY (www.njoy.bg – секция „ИГРИ“)и Фейсбук страницата на телевизия CITY (www.facebook.com/cityradiotv/ ), ще бъдат публикувани нови снимки на обекти – културна и туристическа инфраструктура, финансирани от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., а участниците ще трябва да познаят кой е обектът и къде се намира. Тези, които отговорят вярно ще спечелят страхотни летни награди в две категории – победител на „деня“ и победител на „седмицата“. Играта ще продължи и през новата учебна година.

Образователно-патриотична кампания „Моят град е моята крепост“ има за цел да популяризира постигнатото в регионите със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и да накара децата да се гордеят още повече с родните си места. През май месец бяха проведени две състезания – полуфинали в Шумен и Кюстендил, като на тях присъстваха близо 1000 деца и учители. Отборите бяха изпитвани от известните актьори Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, а помощ на децата оказваше водещата на „Аз обичам България“ Евелина Павлова. Участниците премериха знания в три състезателни кръга. В първи кръг всеки отбор отговори на два въпроса от родния му край, като трябваше да познае обектите от снимката (културна и туристическа инфраструктура, финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“). Във втори кръг участниците трябваше да познаят изпълнителят и името на песента, от която чуваха откъс. Последният кръг беше колело на късмета с региони, всеки отбор отговаряше на въпроси за региона, който показва колелото. Петчленно жури, председателствано от министър Николай Нанков, оцени представянето на учениците. Победител в Кюстендил стана отборът на Перник-Деян Ботев и Калина Брънзова, а в Шумен победиха домакините-Михаил Костов и Ния Димитрова. Всяко събитие бе съпътствано от атрактивна програма, игра с публиката със забавни въпроси, скечове и музикални изпълнения.

През новата учебна година ще се проведат още два полуфинала в Стара Загора и Габрова, а през ноември ще бъде финалът в София.