Expo World

Целият свят в едно изложение

Балканските туристически награди подкрепят българите в Босилеград

Македонският лидер Aurora Resort & Spa и косовският Astoria Luxury с отличия от BATI Балканските туристически награди, които ще бъдат връчени тази вечер в хотел Хаят, ще подкрепят благотворителната кауза за българската общност в Западните покрайнини. По време на събитието […]

Македонският лидер Aurora Resort & Spa и косовският Astoria Luxury с отличия от BATI

Балканските туристически награди, които ще бъдат връчени тази вечер в хотел Хаят, ще подкрепят благотворителната кауза за българската общност в Западните покрайнини. По време на събитието ще бъде представена част от изложбата „Босилеград в цветове“, която бе открита в българския парламент на 22 ноември и представи 40 картини на професионални художници от България, Сърбия, С. Македония, Черна гора и Украйна. Те са част от колекцията на сдружение „ГЛАС“ – Босилеград с председател Александър Димитров.

Balkan Awards of Tourism Industry 2023 събира лидерите на балканския туризъм тази вечер   в балната зала на 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia, а организатор на събитието е международната платформа за сътрудничество Global Leaders, съобщава  агенция VIP Communication.
Финалист за златните статуетки е лидерът в македонския туризъм – 5-звездния планински комплекс Aurora Resort & Spa в Берово. Това е една изключително атрактивна дестинация, разположена на 1100 метра надморска височина. Изграден е на място с висока концентрация на кислород, а панорамната гледка от тази височина завладява с великолепието на един от най-красивите каньони на Малешевските планини. Разположен на площ от 5 хектара, комплексът е отразен от проблясъците на Беровското езеро, изграден по световни стандарти и критерии.

Изграден от местен вулканичен камък, използвайки изключително еко продукти, той е истински ЕКО-КУРОРТ, уникален за региона и разположен в така наречената ВЪЗДУШНА БАНЯ с изключително чист въздух.

Носителят на отлични оценки в световната мрежа за резервации Букинг – Astoria Luxury & Spa Hotel в република Косово, също е претендент за златните статуетки.  Той е разположен в сърцето на Балканите и е един от първите хотели в Косово и региона. Това е и единственият хотел, който за първи път на Балканите носи швейцарско изживяване и комфорт.

Изграден в Гджилан (на 50 километра от Прищина),  хотел  Astoria   е предпочитаната дестинация за семейни почивки и почивка с компания, единственото място, което предлага изключителни услуги.  С уникален дизайн и обзавеждане от Natuzzi Italia, хотелът предлага изключително модерна среда и  изключително уникални апартаменти.

Партньори на събитието са ZONTA Club София, Косовско-Българската Търговско Промишлена Камара , Гръцката Търговско Промишлена Палата в Солун,  Туристическите Камари на Република Северна Македония, Посолството на Република Косово в България, Посолство на Република Турция в България, Сдружение Туризъм България, Травел Магазин Албания, REFAN България, Винарска изба Едоардо Миролио, дигитален център за печат Fresh Print и други.