Expo World

Целият свят в едно изложение

Фирми от 16 държави на Пчеларство 2013 в Плевен

Представят Програмата за развитие на селските райони на щанда на Министерството на земеделието и храните

До момента вече 120 фирми от 16 държави от цял свят са потвърдили участието си в най-големия форум в пчеларския бранш на Балканите и в цяла Югоизточна Европа, който за 11-и път ще се проведе в Плевен от 8 до 10 февруари.
За 11-а поредна година в престижното международно изложение “Пчеларство – Плевен” ще вземат участие фирми, предлагащи пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирани производители на майки и отводки, пчелни продукти и производи, козметика, напитки и други, опаковки, етикети, специализирано обучение и литература, медоносна растителност.
Фирмите и пчеларите, които ще участват в “Пчеларство – Плевен 2013” могат да кандидатстват за наградите на изложението – голямата награда на “Партнерс експо” ООД – плакет “Крило на успеха”, дело на склуптора Красимир Рангелов, който се връчва за новаторство в пчеларството, както и призове за специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, научна публикация, най-проспериращ млад пчелар за 2012 година. Най-добрите постижения за изминалата година в пчеларския бранш по традиция ще бъдат отличени от международно жури.
 

 

В рамките на международното изложение в Плевен ще бъде отделено серизно внимание и на Програмата за развитие на селските райони, която ще бъде представена на специализарн щанд на Министерството на земеделието и храните. Експерти от агроминистерството и от Националната служба за съвети в земеделието ще запознават интересуващите се с начините за инвестиции и финансиране по Селската програма, както и за новостите по мерките, засягащи различните подотрасли в земеделието и специално сектора пчеларство, както и за предстоящия прием на заявления по мерките от програмата.
Дни преди старта на тазгодишното издание на изложението от аграрното министерство са категорични, че “Пчеларство – Плевен” е най-големият форум в бранша, предоставящ възможност не само да се видят последните новости в областта на пчеларството, но и да се обменят мнения и идеи за неговото развитие. Според експертите изложението е принос в подкрепата на националната стратегия за развитие на пчеларството и стимулира продажбите на дребно на качествени продукти. Форумът представя българското пчеларство по най-добрия начин, запознава българските пчелари с последните новости в оборудването, допринасящи за неговата интензификация.
По традиция международното специализирано изложение-договаряне “Пчеларство – Плевен” е съпроводено от богата съпътстваща програма, включваща лекции, презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Утвърдени международни и български лектори представят пред българските пчелари новости, тенденции и аспекти в бранша.