Expo World

Целият свят в едно изложение

Александър Бичев, управител на Данексо рисайклинг

Предлагаме продукти с високо качество на пазара

От 6 до 8 март 2013 г. в Интер Експо Център, София ще се проведат индустриалните изложби MachTech & METAL, IFAM, INTRONIKA и PLAST. Те представят нововъведения в машиностроенето, металургията, леярството и инструменталната екипировка (MachTech & METAL), в автоматиката, роботиката и мехатрониката (IFAM), електронната  промишленост  и телекомуникациите (INTRONIKA), както и в сектора на пластмасовата и каучуковата промишленост (PLAST).

Организатори на поредния форум в тези стратегически за икономиката направления са Българската браншова камара – машиностроене, Българска асоциация Полимери, словенската ICM d.o.o. и Агенция Булгарреклама.

 

Г-н Бичев, Вашата фирма е сред участниците в PLAST 2013. Какво Ви мотивира да се включите?

 

Да презентираме нашите продукти на пазара. Данексо Рисайклинг ООД е създадена през месец август 2012 год. С предмет на дейност сепариране и рециклиране на пластмаса. В момента фирмата разполага с една от най-модерните технологии за рециклиране и гранулиране  на полиетилен Polipolen (PE, HDPE) и полипропилен Polypropylene (PP). Капацитета на производителност на линията за рециклиране на полиетилен Polipolen (PE, HDPE) и полипропилен Polypropylene (PP) е 500 кг/час. Фирмата изкупува отпадъчна пластмаса, като я пречиства и гранулира.  Като готов продукт предлага гранулиран полиетилен (Polipolen PE, HDPE) и полипропилен (PP).

С какво ще привлечете вниманието на специалистите и по-широката аудитория на предстоящото издание?

 

Висококачествени продукти на отлични цени.

Какво е рециклиране и защо то е важно?

Рециклирането е процес, при който отпадъците се преработват така, че да се произведе суровина, която да бъде използвана за производство на нови продукти. Процесът на рециклиране допринася за спестяване на необработените суровини, от една страна и намаляване на количествата отпадъци и замърсяване на околната среда, от друга и поради това технологиите за рециклиране са важни както във финансов, така и в екологичен аспект.

Mалка информация за нашият краен продукт?

Полипропиленът е икономичен материал, който притежава комбинацията от изключителни физични, химични и термични качества, които не притежава нито един друг полимер. Той е високо устойчив на корозия материал, с висока якост на опън, притежаващ извънредно голяма резистентност срещу органични разтворители. Има ниска плътност, доста добра твърдост и изключителна устойчивост на химикали. В допълнение, полипропиленът има пренебрежируемо ниска абсорбция и е лесно обработваем. Подходящ е за контакт с хранителни продукти и медикаменти.

Характеристики на продукта:

Много ниско относително тегло от всички полимерни материали;

Добър изолатор;

Много ниска абсорбция на влага; Висока устойчивост на химикали;

Подходящ за термоформоване; Подходящ за контакт с хранителни продукти и медикаменти.

HDPE е широко разпространен полимер с разнообразно приложение във всички сектори на индустрията. Това се обуславя от много добрата устойчивост на химикали и гъвкавата структура, която предполага по-ниска цена и лесно приложение на автоматизацията при опаковъчните процеси.

Характеристики на продукта:

Приложимо вакуумформоване; Отлична устойчивост на химикали;

Добра удароустойчивост; Висока якост;

Нетоксичен, устойчив на оцветяване при контакт;

Приложим в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост;

 

Какви са  Вашите очаквания от участието на Вашата фирма на  събитието?

 Да създадем нови контакти с фирми от бранша.

 Какво е по-ценното за вас от участието в едно изложение – преките търговски резултати или дългосрочния имидж?

 Според мен и двете неща са от голямо значение.

 За контакти: 

Адрес:  гр. Божурище, бул. “Европа” №10.

http://danexorecycling.com

телефони за връзка :

  +359 888 900655 

 +359 888 330300