Expo World

Целият свят в едно изложение

Село Ганчовец – предпочитано място за еко туризъм

Китното селце е домакин на фестивала “Ракия – Магия”

Село Ганчовец е в полите на Балкана, на 4 км. от Дряново и на около 20 км. от Велико Търново и Габрово. В селото живеят доста млади хора.

Селото има около 200 жители, действащо читалище (където се провежда ‘Ракия-Магия’), 2 магазина, 2 къщи за гости, 1 църква, кладенци, чешми и гробище :).

В горната махала се намира рок клуб ‘Wild Horses‘, тук се правят страхотни купони! До клуба се намира един от магазините в селото, в непосредствена близост до мястото на събитието.

Фестивалът Ракия – магия  е роден от една идея за документален филм, но вече е очаквано събитие за жителите на с. Ганчовец и околността и за всички ценители на най-българското питие.

Над 50 избрани домашни ракии се състезават за престижното първо място и традиционната награда – 50 литрово буре. Реномирано жури от изтъкнати пиячи и ценители на домашната ракия професионално оценява качествата на ракията, като определя 10 финалиста. От тях, на втори кръг се избират първо, второ и трето място, като на създателите на елексирите се връчват престижни награди и грамоти

 

 

Освен ‘Ракия-Магия’ в селото редовно се организират весели събития – купони за празници, турнир по бридж-белот, а миналата година и July Morning!
През 2013 бяха първите издания на още две събития: Греяна Магия и Киномагия.

Недалеч от селото се намира ‘Дивашката колиба’, построена от жителите на селото, където също стават веселби!