Expo World

Целият свят в едно изложение

Нова компания излиза на пазара

Международен панаир Пловдив и Futurecom Gastro Trading дадоха старт на нова търговска база за ресторантско и кетъринг оборудване

_MG_0079

В палата 22 на Международен панаир Пловдив FuturecomGastroTrading стартира своята търговска дейност във втория по големина град в България. На събитието присъстваха д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, г-н Стефан Стоянов, зам.-кмет „Образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество“,  г-н Михаел Екер и г-н Йоханес Майер, основатели на Futurecom и Profimiet, както и генералният мениджър на дружеството в България г-н Юрген Крайн. Гости на събитието бяха над 70 представители на бизнеса и обществеността от страната.

 

Г-н Стефан Стоянов пожела успех на стартиращата в Пловдив компания, която ще бъде част от вече над 140 чуждестранни фирми, които разполагат своите търговски и производствени бази в града. Сътрудничеството между Международен панаир – Пловдив и немската компания беше акцентът в поздрава на д-р Соколов, който изказа своето желание за подкрепа от страна на Международен панаир – Пловдив в дейността на FuturecomGastroTrading. “След две години Пловдив ще има ключова роля в сферата на културата на европейско ниво. През 2017г. градът е вече на 1. място по оборудване за ресторанти, събития и кетърингови компании.“, каза Михаел Екер.

В палата 22 на Международен панаир Пловдив се помещава новата търговска база на марките Futurecom и Profimiet, които в международен мащаб са символ на висококачествено обслужване и оборудване на събития, заведения и други обекти в сферата на гастрономията. Търговската база е разположена на площ от 3000 кв.м. и предлага над 1000 артикула, които да обслужват ресторанти, барове, хотели, кетъринг компании и организатори на събития.

От Пловдив FuturecomGastroTrading ще развива своята търговска дейност за Балканите, Русия и Украйна, като основната цел на компанията е да утвърди имиджа на марките, от които произлиза, а именно като най-голям доставчик на кетъринг оборудване и логистични услуги в сферата на събитийния мениджмънт в Европа с над 24 000 мероприятия годишно, сред които са състезанията от Формула 1, наградите Бамби в Германия, световните и европейски първенства по футбол от 2006 година насам, както и Олимпийските игри.