Expo World

Целият свят в едно изложение

Международно дрон изложение в София

INTER DRONE EXPO

На 20 октомври стартира Inter Drone Expo Experts Forum, на които присъстващите ще открият какви са приложенията на дроновете в различните икономически сектори. Специлно внимание ще бъде отделено на земеделския сектор, медицинските и спедиторските услуги, регулациите, отбраната, както и създаването на Балкански Дрон Форум. Експертите ще разгърнат познанията си в сферите на заснемането, картографирането, засяването, градската и регионалната авиационна мобилност, нормативните документи в ЕС за полетите с дронове и много други.

Интер Експо Дрон създава пространство за среща на представители на различните икономически сектори с производители, вносители и дилъри на безпилотни машини, резервни части и компоненти и софтуер. От „първа ръка“ те ще се запознаят с ползите от внедряването на дроновете за различни дейности и сектори, като: спасителни операции, следене на трафика, картографиране, доставка на храни, спедиция, гасене на пожари, земеделие, животновъдство, военна промишленост и др.

Състезания и експертни форуми, които за първи път се провеждат в България

Изложението ще е арена на мащабни съпътстващи събития, които за първи път се провеждат у нас.

 

Ще станем свидетели и на Международен дрон шампионат – първото в България състезание за 5-инчови дронове на закрито. Надпреварите се провеждат със състезателните дронове, проектирани и сглобявани от пилотите. Организаторите са обособили различни зони – ON ROAD, DRIFT и CRAWLERS, както и обширно Дрон-трасе, с площ 1300 кв.м. Участниците ще се впуснат и в Републикански шампионат на БФАМС за онроуд и офроуд автомодели 1:10. Той се провежда по правилата на Българската федерация по автомобилни спортове (БФАМС).

Вратите на изложение INTER DRONE EXPO ще бъдат отворени от 20 до 23 октомври. Мястото Интер Експо Център.