Expo World

Целият свят в едно изложение

Канят фирми от цялата страна за най-голямата корпоративна щафета в Южна България – Либхер Бизнес Рън Пловдив

Родилка с бебе в количка пробяга 4 км заради благотворителната кауза на надпреварата през 2019 г.

Отбори от компании от цялата страна могат да се включат в най-голямата корпоративна щафета и тийм билдинг в Южна България – Liebherr Business Run Plovdiv. Състезанието ще се проведе за четвърти път в зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/, на 3 октомври /неделя/ 2021 г. от 10 часа. Едно от най-мащабните аматьорски спортни събития стартира през 2013 г. в Бизнес Парк София, а през 2017 се реализира за пръв път и в Пловдив. През 2019 в София, Варна и Пловдив участваха над 1600 души от над 200 топ фирми. След година прекъсване, заради пандемията от COVID-19, отбори от компании от страната отново ще се включат в най-голямото фирмено бягане.

Организатори на надпреварата са Спортен клуб „Бегач“ и фирма Liebherr в партньорство с Пощенска банка, MetLife и Vivacom. Състезанието се провежда със съдействието на „Клъстер Тракия икономическа зона“. Събитието е благотворително и 30% от стартовите такси ще бъдат дарени за Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив на фондация „За нашите деца“.

През 2019 г. Центърът за психологическа помощ „Феникс“ и пловдивският център за деца и родители към фондация „За нашите деца“ получиха над 4000 лева от Liebherr Business Run Plovdiv. Именно заради благотворителната кауза на надпреварата тогава 32-годишната родилка Мария Жарова от софийската фирма „EPAM“ с 42-дневното си бебе в количка пробяга 4 км. „Всяка година и аз, и съпругът ми участваме с огромно удоволствие, време е и малкият Александър да се състезава. Радвам се, че имаше бегачи, които завършиха след мен“, сподели веднага след финала енергичната мама. В последното издание на Либхер Бизнес Рън Пловдив участваха над 35 мултинационални фирми с близо 300 състезатели-любители. В състезанието се включиха, както компании от ТИЗ, така и от Варна и София. За първи път участваха и командоси от 68 бригада „Специални сили“.

„Бизнес Рън“ е най-големият тийм билдинг в България. Представлява щафетно бягане за отбори от фирми. Всеки отбор е от 4 души и всеки участник избягва 4 км преди да предаде щафетата на колега. Състезанието в ТИЗ на 3 октомври ще се проведе по затворено трасе около завода на Liebherr, като 1 обиколка е 2 км.

Всеки участник в „Либхер Бизнес Рън Пловдив“ получава стартов пакет, електронно времеизмерване и щафета с чип, обяд на място, сертификат за резултата на фирмата и подаръци от организаторите и спонсорите, индивидуален медал от състезанието при финиширане.

Отборът – победител печели ваучери за техника от Liebherr. Първите 3 отбора ще получат специално изработени статуетки и подаръци от партньорите на надпреварата, а за най-бързия женски тим е приготвена изненада.

Регистрацията е отворена за фирми от цялата страна. Желаещите могат да запишат отбор на сайта на събитието: https://plovdiv.businessrun.bg/. Компаниите от „Тракия икономическа зона“ ползват 10% отстъпка за участие като напишат код „TRAKIA10“ при регистрацията. Уреден е транспорт за фирмите от София – само трябва да се заяви.

Цената за участие на 1 отбор от 4 души е 240 лева /с ДДС/ при регистрация до 22 август, 300 лева /с ДДС/ – до 19 септември и 360 лева /с ДДС/ – до 1 октомври. Една фирма може да запише повече от 1 отбор. Освен основното състезание се провежда и Kids Run Business за деца от 4 до 16 години от 12:30 часа в същия ден. Най-големият тийм билдинг в България спомага за създаване на социална и професионална общност, убедени са организаторите.